8 неща, за които трябва да спре да ви пука

Photo by Rodolfo Sanches Carvalho on Unsplash

Photo by Rodolfo Sanches Carvalho on Unsplash

Автор: New Me

16 Февруари 2018

В ежедневието твърде често се ядосваме прекалено за хора и ситуации, които всъщност изобщо не трябва да ни вълнуват. Особено в зряла възраст. Затова, ако все още не сте си дали сметка за това, просто е време да спре да ви пука за тези неща.

Чуждото мнение

Винаги ще има хора, които ще ви одумват, ще ви завиждат и ще се чудят как да ви злепоставят, каквото и да направите. Запомнете, че на такива хора няма да можете да угодите, както и да се държите, така че най-добре е просто да спре да ви пука за чуждото мнение и да правите това, което вие самите искате.

Вижте още: 14 правила на щастливата връзка

Конформизма

Животът е твърде кратък, за да не казвате какво мислите и искате, само за да се впишете в групата. Следвайте собствените си мисли и желания и така ще се обградите с най-точните за вас хора.

Вашия или чуждия статус

Не се опитвайте да се сравнявате с другите и да се стремите към скъпи и луксозни вещи, за да демонстрирате някакъв статус. Това нито е толкова важно, нито ще ви донесе особено щастие. Създавайте си спомени и се радвайте на близките и приятелите си, пътувайте и бъдете щастливи. От това по-важно няма.

Вижте още: Нещата в мъжа, които побъркват всяка жена

Перфектния външен вид

Разбира се, че трябва да се стремите да поддържате тялото си здраво и да се грижите за него. Но залитането в крайности - пластична хирургия, огромни устни или "модерно" изглеждащи задни части - това не сте вие. Правилният човек ще се влюби в малките ви несъвършенства, така че не тормозете тялото си излишно.

Социалните мрежи

Истинският и щастлив живот не е в социалните мрежи, така че не пропилявайте времето си там. Наслаждавайте се на реалните моменти - събирания с приятели, щастливи моменти със семейството, правете неща за душата, а не за очите и за качване в социалните мрежи.

Вижте още: Трите любови, които ни дават най-важните уроци

Миналите грешки

Колкото и да съжалявате, не можете да върнете времето назад и да поправите миналите си грешки. Най-доброто, което можете да направите, е да се поучите от тях, да си направите равносметката и да продължите напред с научените уроци.

Токсичните връзки

Времето отсява хората, които да останат в живота ни. Не съжалявайте, че дадени взаимоотношения са се изчерпали или че някой, с който не сте имали щастлива връзка, си е тръгнал. Понякога най-доброто, което можем да направим, е да се отървем от токсичните хора в живота ни - роднини, приятели или партньор.

Старите любови

Понякога на една връзка просто не й е било писано. Разминали сме се в желанията и чувствата си. Това не означава да обречем живота си оттам нататък на страдание и съжаление за отишлата си любов. Радвайте се, че ви се е случила, изживяли сте това, което е трябвало, и продължете напред. Никога не знаете кога ще срещнете следващата си голяма любов. Но това няма как да стане, докато сте се вкопчили отчаяно в предишната.

Вижте още: 

Тези фрази издават, че любовта си е отишла

7 чести грешки при скандал с партньора

Изгради здрава връзка само за 10 минути

* Този текст не може да бъде препечатван и копиран в други медии без изричното разрешение нa редакцията на Newme.bg
Предишна Следваща