8 трика за съблазнителни устни

Автор: New Me

06 Август 2018

Нека да бъдем откровени - плътните, сочни устни са не просто страшно секси, а направо неустоими. Но не всички можем да сме благословени с такива, което не е повод да се блъскаме със силикони и всякакви подобни. Още повече, че с няколко трика с грим, можем да се радваме на по-сочни устни. Ето ги и тях:

1. Подгответе устните си

Колкото по-хидратирани са устните ви, толкова по-добре продуктите ще се прилагат. Започнете с ексфолиране и след това сложете хидратиращ балсам за устни. Спокойно можете да отстраните мъртвите клетки, като използвате четка за зъби и захар, намокрете четката, сложете малко захар и внимателно потъркайте устните.

Вижте още: Безумно: Нови модни тенденции

 2. Обезцветете

Преди да пристъпите към конкретен цвят червило или балсам, сложете коректор на устните. Това ще даде възможност на устните ви да попият хубаво цвета и ще му позволи да покаже пълния си блясък. Също така с помощта на коректор ще създадете нещо като цяло платно, на което лесно ще нарисувате допълнителен обем. 

Вижте още: Как да върнем младостта на бюста?

3. Обърнете устните си

Контурът е един от любимите ни трикове, защото много лесно манипулира обемите. Добавяйки контур под центъра на долната устна и над върха на устната, ще даде фина сянка. Тази добавена линия веднага ще направи устните да изглеждат по-пълни.

Вижте още: Ползите за красота и здраве от содата

4. Маркирайте изпъкналото

Хайлайтърът не е само за скулите -  ако добавите малко блясък на носа, ще отвори устните ви, което ще ги направи по-привлекателни. Ако сте по-смели, можете да добавите малко към центъра на долната си устна, за да изглеждат още по-пълни.

Вижте още: 8 грешки с красотата

5. Очертайте устните си

Един от най-лесните начини да накарате устните ви да изглеждат по-големи е да ги очертаете от външната страна. Но трябва да внимавате да не прекалите или рискувате да изглеждате наистина неестествено. Така че първо, трябва да намерите цвят, който се доближава до тена ви. След това започнете да очертавате устните малко над естествената линия.

Вижте още: Рициновото масло: 10 незаменими ползи

6. Естествени устни

Изборът на цвят, близък до естествения или т.нар nude устни е чудесен вариант. За още по-добър ефект можете да заложите на блясък в центъра на устните, но внимателно прелейте цветовете. 

7. Използвайте балсам за устни

За незабавно увеличаване на обема, използвайте блестящ блясък на устните, който съдържа съставки, които естествено ще увеличат размера на устните ви, като пептиди или колаген. Ефектът обикновено трае само един час, но винаги можете да го подновявате.

Вижте още: Неустоими устни без инжекции? Да!

8. Направете си домашен крем за устни

Канелата естествено увеличава притока на кръв, така че чрез добавяне на капка масло от канела към блясъка за устни, можете да добавите обем. 

* Този текст не може да бъде препечатван и копиран в други медии без изричното разрешение нa редакцията на Newme.bg
Предишна Следваща