Ако не сте пили кафето си така, сте пропуснали много!

pixabay.com

pixabay.com

Автор: New Me

02 Ноември 2017

Кой не обича да започне деня си с любимото кафе или да се ободри следобедно с едно капучино например? Ако сте любители на новите и по-различни вкусове и усещания обаче, със сигурност ще ви е интересно да пробвате да добавите нещо ново към любимата си напитка. Ето и за какво говорим...

Кардамон

Тази много ароматна и леко пикантна подправка е не само полезна за здравето, но и ще добави изключително екзотичен вкус към кафето ви. Този маниер на пиене е присъщ за страните в Близкия изток, но със сигурност е пропуск, ако не го пробвате и вие поне веднъж. Още повече, ако кафето не влияе много добре на нервната ви система, с малко кардамон ще намалите силния ефект на кофеина.

Канела

Да продължим с ароматните подправки. Канелата не е непозната у нас добавка към кафето и го прави с "вкус на Коледа". Освен това може да добави някои плюсове за здравето ви - например подобрява имунната защита. Ако пък сложите в кафето си пръчица канела, това е традиционното мексиканско cafe de olla. 

Вижте още: Подправки на балкона или една твърде добра идея

Сол

Ако кафето ви е горчиво и трябва да добавите много захар, за да смекчите вкуса му, защо не пробвате нещо по-здравословно от 4-5 захарчета? Просто добавете малко сол и така ще премахнете горчивия вкус. 

Масло

Тук вече със сигурност сте силно изненадани. Маслото в кафето обаче е рецепта от Тибет, като се смята, че по този начин се засилва енергията на тялото. Някои даже го предпочитат пред закуска. Едва ли ще е по вкуса на всеки, но определено е любопитно да пробвате кафе с мъничко масло. 

Алкохол

Разбира се, това е последното, което трябва да добавяте към сутрешното си кафе. Ирландците и шведите обаче са открили, че добавянето на малко алкохол към кафето, го прави доста по-интересно и приятно като вкус. Ние ви препоръчваме да пробвате кафето си с лек и приятен на вкус ликьор и то - само когато сте си вкъщи и няма да излизате с колата.

Вижте още: 5 признака за висока интелигентност

Ванилия

Този екстракт е повече от страхотен в комбинация с кафе. Ще го направи с много по-добър вкус и няма да имате нужда от захар или сметана. Добавете само няколко капки ванилов екстракт в кафето си, като за разнообразие може да го сменяте с бадемов. 

Кокосово мляко

Ако искате алтернатива на краве мляко в кафето си, това е тя. Стига, разбира се, да харесвате вкуса и аромата на кокос. Добавете и малко ванилов екстракт и ще си имате домашно приготвена сметана за кафето.

Сладолед

По-подходящо за топлите месеци, но ако не ви пречи да консумирате сладолед и в студените дни, това е за вас. Топка сладолед, която да се топи в кафето ви е идеален вариант за обеден десерт например. Пробвайте, няма да останете разочаровани. 

Вижте още:

Дявол или ангел си?

Нещата, за които ще съжаляваш, когато остарееш

Секси чертите на всяка зодия

* Този текст не може да бъде препечатван и копиран в други медии без изричното разрешение нa редакцията на Newme.bg
Предишна Следваща