Актьорите, които отказаха култови роли

Richard Gere and Julia Roberts in Pretty Woman (1990)

Richard Gere and Julia Roberts in Pretty Woman (1990)

Автор: New Me

17 Септември 2018

Какво са актьорите без една наистина велика роля, с която да разгърнат таланта си. Като всички хора обаче, и актьорите допускат понякога големи грешки. Ето няколко звезди, които отхвърлиха култови роли... 

Моли Рингуолд - "Хубава жена"

Можете ли да си представите този емблематичен филм без неповторимата Джулия Робъртс? Вероятно не. Но първоначалният избор за главната роля е била именно една от най-големите любимки на публиката Моли Рингуолд ("Клуб закуска", "16 свещи" и др.). Тя обаче отказала да изиграе Вивиан и така изгрява звездата на Джулия Робъртс. Вероятно, ако беше приела, кариерата й нямаше да приключи толкова рано.

Джулия Робъртс - "Безсъници в Сиатъл"

След като вече я споменахме, нека отбележим и един изключителен филм, в който е отказала да участва. Само няколко години след грандиозния успех на "Хубава жена", тя отказва ролята в "Безсъници в Сиатъл". Хубавото е, че това не се е отразило пагубно на кариерата й. 

Мел Гибсън - "Гладиатор"

Още един велик филм, който ще остане в историята. Можете ли да предположите някой актьор да не умира да изиграе Максимус? Е, със сигурност има поне един - Мел Гибсън, който отказал с аргумента, че се чувствал твърде стар, за да изиграе гладиатора. Слава Богу, Ръсел Кроу нямал подобен проблем...

Джон Траволта - "Форест Гъмп"

Класика, която показва невероятния талант на Том Ханкс. Първоначално главната роля била предложена на Джон Траволта, но той отказал. По-късно признава, че това е една от най-големите грешки в кариерата му. И кой може да го отрече? Но едва ли и за момент някой съжалява, че именно Том Ханкс се решава да направи това уникално превъплъщение.

Мишел Пфайфър - "Мълчанието на агнетата"

Безспорно, един от най-успешните филми на 90-те години на миналия век, спечелил и едни от най-големите филмови награди. Кой да предположи, че ще се превърне в абсолютен шедьовър? Очевидно не и Мишел Пфайфър, за която сюжетът бил притеснителен. Така култовата роля отива право при Джоди Фостър.

Джак Никълсън - "Кръстникът"

Смятан от мнозина за най-добрия филм на всички времена. И все пак явно не всички са видели потенциала му. Или поне не Джак Никълсън, който отхвърлил участие във филма. Това обаче не се оказва голяма загуба, защото Ал Пачино успява да се включи по невероятно добър начин, а филмът оставя своята неизличима следa в историята на киното.

Дензъл Уошингтън - "Седем"

На кого ли не му се е изправяла косата, докато гледа "Седем"? А за ролите, които правят Брад Пит и Морган Фрийман във филма, едва ли някой може да каже нещо лошо. Интересното обаче е, че Дензъл Уошингтън отказва и двете роли, защото сметнал, че филмът ще е посредствен. По-късно признава, че ужасно съжалява за това свое решение.

Шон Конъри - "Властелинът на пръстените"

Можете ли да си представите Шон Конъри в ролята на белобрадия магьосник Гандалф от "Властелинът на пръстените"? Е, явно той не е могъл да си се представи. Пред приятели споделил, че отказал ролята, защото не разбирал сюжета и филма. Хубавото е, че милионите фенове на книгата и филмите не мислят като него и ги оценяват по достойнство.

* Този текст не може да бъде препечатван и копиран в други медии без изричното разрешение нa редакцията на Newme.bg
Предишна Следваща