(Без) изненада – мъжът стресира жената два пъти повече от децата

Автор: New Me

09 Май 2018

В наскоро направено проучване, в което са интервюирани повече от 7000 майки от САЩ, било установено, че средно жените оценяват нивото на стреса като високо. Според същото проучване всяка втора майка твърди, че съпрузите им им причиняват повече стрес, отколкото децата им.

Изследването установява, че повечето майки са станали стресирани и раздразнени, когато нямат достатъчно време през деня, за да изпълнят всичките си набелязани задачи. Освен това 75% от участниците заявяват, че вършат повечето домашни и родителски задължения. Изследователите установяват още, че 1 на всеки 5 майки посочва като основен източник на ежедневен стрес липсата на помощ.

Вижте още: Ето какво издава косата за здравето ви

Според Университета в Падуа тези нива на стрес действително играят роля в брака, здравето и дълголетието. Така например, когато съпругата си отиде, здравето на съпруга се влошава, а когато съпругът си отиде първи, тя става по-здрава и показва подобрение в справянето със стреса и депресията.

Статия, публикувана от Healthy Holistic Living, разкрива няколко съвета за съвместния живот. Ако и двамата съпрузи работят на пълен работен ден, трябва да има списък с разделени отговорности, който да се спазва и от двамата. Придържането съм разпределянето на задълженията ще доведе до хармонична връзка, по-малко стрес и съответно по-малко проблеми в семейството.

Вижте още: 

Защо тези храни са толкова полезни?

5 психологически причини, които ни пречат да отслабнем

Отслабни без тежки диети в 10 стъпки

 

 

* Този текст не може да бъде препечатван и копиран в други медии без изричното разрешение нa редакцията на Newme.bg
Предишна Следваща