Без несъвършенството аз и вие нямаше да съществуваме

pixabay.com

pixabay.com

Автор: New Me

14 Март 2018

На 14 март 2018 г. на 76-годишна възраст ни напусна един велик човек и един от най-големите умове на нашето време - Стивън Хокинг. Той със сигурност остави огромна следа и дори след смъртта си продължава да е вдъхновение за много хора по света. 

Нека си припомним само една малка част от неговите думи...

**************

Удивлява ме колко незаинтересовани са днес хората за физиката, вселената, смисъла на нашето съществуване, нашата цел и крайна дестинация. Това е лудост... Бъдете любопитни!

Целта ми е проста - да разбера вселената, защо е такава и защо съществува изобщо.

Първо, винаги гледайте към звездите, а не надолу в краката си. Второ, никога не изоставяйте работата - тя ви дава смисъл и цел, и животът е празен без нея. И трето - ако сте достатъчно големи късметлии да откриете любовта, никога не я захвърляйте...

Съвършенството не съществува... Без несъвършенството нито аз, нито вие щяхме да сме тук.

Хората, които се хвалят с IQ-то си, са загубеняци.

От 21-годишен нямам никакви очаквания за продължителността на живота си. Оттогава всеки ден е бонус...

Тихите хора имат най-шумните умове.

Животът щеше да е трагедия, ако не беше толкова забавен.

Интелигентност е способността да се адаптираш към промените.

По въпроса за евтаназията - жертвата трябва да има избор и да сложи край на живота си, ако иска. Но за мен ще е огромна грешка. Колкото и зле да изглежда животът, винаги има нещо, което можеш да направиш, и да си успешен в него. Докато има живот, има и надежда.

Забелязал съм, че дори хората, които вярват, че всичко е предопределено и не могат да го променят, се оглеждат, преди да пресекат улицата.

Лошата страна на известността ми е, че не мога да отида никъде, без да бъда разпознат. При мен не е достатъчно да сложа просто слънчеви очила и перука...

Живея с идеята за смъртта в последните 50 години. Не ме е страх, но не бързам да умра. Има толкова неща, които искам да направя преди това.

* Този текст не може да бъде препечатван и копиран в други медии без изричното разрешение нa редакцията на Newme.bg
Предишна Следваща