Билките-чудо, които трябва да имате в шкафа си

pixabay.com

pixabay.com

Автор: New Me

24 Юни 2019

Всеки е наясно с ползите от здравословното хранене и използването на храни, които предпазват организма и му помагат да се пребори с някои болести. Мнозина обаче пренебрегват билките. А не бива.

От билките и подправките за предпочитане са тези, които са на базата на зелени листни растения. Те не само ще подобрят вкуса, но и ще обогатят храната ни с витамини, минерали, антиоксиданти.

Препоръчителни са магданоз, копър, чубрица, девесил, джоджен. По-малко се препоръчва да се ползват пикантните подправки - те не са подходящи за хора със стомашно-чревни заболявания, сърдечни болести, както и за децата.

Също така не е за подценяване копривата. Тя осигурява допълнително желязо и засилва организма. Невен и жълт кантарион пък могат да помогнат при стомашно-чревни проблеми.

Кремът от невен се препоръчва при наранявания или изгаряния на кожата. Мащерката и куркумата също трябва да са неизменна част от запасите в кухнята ви. Мащерката има някои свойства, предпазващи от рак. А ползите от куркумата са многобройни.

* Този текст не може да бъде препечатван и копиран в други медии без изричното разрешение нa редакцията на Newme.bg
Предишна Следваща