Болезнените истини за връзките

pixabay.com

pixabay.com

Автор: New Me

27 Март 2018

Всеки трябва да мине през някои връзки, които не оставят само хубави спомени, за да разбере някои истини за отношенията с партньора. 

И все пак, кои са простите истини за връзките, до които всички достигаме рано или късно? 

Ако ви е любопитно, вижте... 

Вижте още: Нещата, които той тайно иска да правиш

Любовта не е насила. Ако имаш усещането, че човекът до теб не е толкова отдаден на връзката ви, не те обича толкова силно, колкото би ти се искало, най-вероятно каквото и да направиш, няма да го накараш да те обикне. Тук не става дума за страстта и увлечението, които са присъщи на всяка нова връзка. А за чувствата на любов, нежност и грижа, които би трябвало да стават по-силни с времето. Ако не забелязваш това в партньора си, най-вероятно и след години ще е останало разочарованието от очакването на по-силни чувства. 

Вижте още: Изненадите, за които жените умират

Без внимание и взаимно уважение не става. Всеки има представа сам за себе си какво би трябвало да представлява любовта и кое го кара да се чувства удовлетворен във връзката си. Обикновено това е свързано с вниманието и уважението, което дава другият човек в отношенията. Ако обаче половинката не намира време за теб и не те уважава, вътрешно ще усетиш, че нещата няма да свършат добре. Така че не заглушавай този глас, не търси оправдания за поведението на другия и ако не успееш да промениш ситуацията, просто си тръгни. 

Вижте още: Нямате бъдеще, ако прави това...

Любовта към нас самите е преди всичко. Може би не всеки се е замислял за това. Но ако човек не обича себе си, не може да изгради здрава и силна връзка с партньора. Все ще му се струва, че не е достатъчно добър, че не заслужава да бъде обичан, че рано или късно ще омръзне на половинката си. А това са все предпоставки за съмнения и проблеми във връзката, която в даден момент просто ще забуксува. 

Вижте още: 5 причини да правите секс редовно

Не търси любовта там, където вече я няма. Понякога дори връзките, започнали добре, имат своя край. Затова, ако нещо е приключило не по начина, по който ти се е искало, намери сили да продължиш напред. Ако се молиш за любовта на човека до теб или се надяваш отчаяно тя някога пак да се появи между вас, само ще отблъснеш още повече човека, а и ще пропуснеш много нови възможности. Ако човекът до теб е решил да продължи сам или с някой друг, каквото и да направиш, няма да върнеш любовта. Само ще си причиниш много болезнени преживявания. По-добре вложи енергията си в изграждането на нова, по-силна връзка, с поуките, взети от досегашните.

Вижте още:

Храни за сексуално желание

7 груби грешки, които всички допускаме в любовта

7 откачени признака, че сте влюбени

* Този текст не може да бъде препечатван и копиран в други медии без изричното разрешение нa редакцията на Newme.bg
Предишна Следваща