Брутално, но истина

Автор: New Me

21 Август 2017

Може и да те заболи да го приемеш, но ще те направи по-добър човек...

1.Никой не е твърде зает, за да ти отговори

Ако не получавате отговор от приятеля ви, то това е защото той съвсем съзнателно е решил да не ви пише. И колкото по-скоро спрете да извинявате хората, за които не сте приоритет, толкова по-бързо можете да направите място за хора и ситуации, в които сте.

Вижте още: 4 неща издават нарцисиста

2. Собствените интереси винаги са на първо място

Колкото и истински, любезен и грижовен да е човек, той не може да избяга от природатата си и да постави твоите интереси на първо място. Или поне докато не говорите по темата. Така че следващият път не чакай да ти четат мислите и кажи от какво имаш нужда.

Не забравяй и нещо друго – много често в живота ни влизат хора, които искат само да взимат, но не и да дават. Внимателно поставяй граници и ги отстоявай. Най-силните хора не се страхуват да кажат "Не" на нешата, които не искат да правят. Защото са наясно, че няма кой да се погрижи за тях, ако първо сами не се погрижат за себе си.

Вижте още: Ефектът „Дънинг-Крюгер”

3. Нямаш нужда от всички

Истината е, че е невъзможно всички да те харесват. И наистина няма нужда. Винаги ще има критики, независимо от това, което правиш, така че се стреми да правиш това, което обичаш. Защото на първо място винаги трябва да се вслушваш в собствената си оценка.

4. Светът не ти дължи абсолютно нищо

Трябва е ясно – има два избора: Можеш да прекараш целия си живот, съжалявайки себе си, защото вярваш, че заслужаваш повече, или да влезеш в света и да се бориш за това, което смяташ, че е твое. Кой избор ще направиш?

Вижте още: 10 нагласи, които ще преобърнат живота ти!

5. Оправданията не вършат работа

Разликата между хората, които получават това, което искат от живота, и тези, които не го правят, е, че хората, които получават това, което искат, не се оправдават. Не търсят извинения защо не им се получава. Те намират пътя си около ограниченията и не спират да вървят напред.

6. Действията, а не мислите ти те определят

Можеш да планираш цял ден, цяла седмица, цял месец как да промениш живота си и света. Но ако не излезеш и не направиш нещо по въпроса, всъщност нищо не правиш. Доброто намерение е прекрасно, но освен ако не е съчетано с действие, то няма значение. В края на деня смисълът е в действията, а не в мислите, колкото и добри да са те.

Вижте още: 8 тайни на щастливите хора

7. Никой няма да те спаси

Всички искаме да вярваме, че личното ни спасение дебне на всеки ъгъл. Е, да ама не. Когато не сме щастиви, вярваме, че ще дойде чудо и ще ни спаси. Няма да се случи. Приеми го и продължи напред. Само тогава може да намериш спасението си. Няма кой да дойде на бял кон, ако искаш промяна в живота си, трябва да я създадеш. Най-силните хора обличат собствената си броня, качват се на белия кон и смело продължават напред. Защото знаят, че ако някой ще ги спаси, това ще бъдат самите те.

Вижте още:

8 закона на кармата

Това издава ниското самочувствие!

Скъпоценните камъни не са само бижу

Линиите на китката ти говорят...

 

* Този текст не може да бъде препечатван и копиран в други медии без изричното разрешение нa редакцията на Newme.bg
Предишна Следваща