Чао, чао, стрии

Автор: New Me

17 Септември 2018

Рязко качване на килограми, рязко отслабване, бременност ...причини за появата на стрии да искаме. Факт е, че са неприятни и често ни влияят на самочувствието. Добрата новина е, че има природни лекове, които чогат да подорят ситуацията.

Рициновото масло е едно от най-добрите естествени средства за заличаване на стриите. Затоплете малко от маслото и го масажирайте внимателно в засегнатите участъци. Можете да увиете мястото и с фолио, както и да го затоплите допълнително с бутилка топла вода, например. Опитайте се да го правите няколко пъти седмично.

Също така можете да опитате и процедури с добрите стари лимони, които са отличне помощник за решаването на редица проблеми.

Разрежете един лимон и намажете стриите, като оставите сокът да попие без да отмивате. Друг вариант е да смесите прясно изцеден сок от лимон и зехтин. Разбъркайте добре съставките до получаване на еднородна консистенция. Нанесете сместа върху предварително почистена кожа с леки и масажиращи движени. Оставете я да подейства за 30 минути, след което я отмийте с вода.

* Този текст не може да бъде препечатван и копиран в други медии без изричното разрешение нa редакцията на Newme.bg
Предишна Следваща