Чертите, които ви правят неотразими

Photo by Jon Ly on Unsplash

Photo by Jon Ly on Unsplash

Автор: New Me

28 Януари 2018

Всеки харесва да вижда това в другия. Чертите, които правят човек по-привлекателен за околните. Ето и за какво говорим...

Самоуважение

Когато виждаме самоуверени хора, които се съобразяват и съгласяват не само с околните, но уважават и собствените си желания, това определено ги прави по-пленителни от останалите. А и всички знаем онази мъдра поговорка, че за да ни уважават другите, първо сами трябва да се уважаваме.

Вижте още: Съветите на Марк Твен, които ще променят живота ти!

Доверие

За да сме по-приятни в очите на околните, трябва да им демонстрираме необходимото доверие. Да не бъдем мнителни и да не подлагаме на съмнение всичко, което кажат или направят. Разбира се, ако не са ни дали поводи да го правим. Никой не обича мнителните хора и повечето гледат дори да ги избягват.

Вижте още: Мъжете, които се женят за умни жени, живеят по-дълго

Интерес

Всички познаваме поне един човек, който винаги е погълнат само и единствено от себе си и не желае да слуша за никой и нищо друго. Не е особено приятно, нали? Е, това се отнася и за околните - предпочитат и харесват хора, които се интересуват от тях и не проявяват пренебрежение към това, което казват или правят.

Чувствителност

Когато сме състрадателни и чувствителни, това се оценява от другите. Така че не се страхувайте да показвате често и добрата си страна. Ако усетите, че някой започва да злоупотребява с нея, винаги можете да увеличите дистанцията. Но това не трябва да ви спира да проявявате емпатия и да демонстрирате подкрепа. 

Вижте още: За какво служи най-малкият джоб на дънките?

Лоялност

Без значение дали е към партньора или към приятелите. Това е едно от качествата, които най-много се ценят. Хората, които са се доказали във времето и в трудните ситуации. На тях държим и най-много, защото знаем, че можем да им се доверим и ще са до нас, когато имаме най-голяма нужда.

Търпение

Обичаме онези хора, които проявяват търпение към малките ни прегрешения и леко странни черти. И не ни карат да се чувстваме зле или да се засрамваме заради нещо, което не сме направили както трябва. Затова и инстинктивно търсим да се обграждаме с такива хора.

Вижте още: Разкрий вътрешното си АЗ

Чувство за хумор

Душата на всяка компания. Хората, които ни карат да се чувстваме добре и да се усмихваме, дори когато не ни е до смях. Защото всеки се чувства най-добре с онези, които го карат да се смее, да забравя за всичко друго и да му е леко на душата.

Вижте още:

Срещнали сте сродна душа? Ето признаците...

ТЕСТ: Избери си аромат и разбери каква си

* Този текст не може да бъде препечатван и копиран в други медии без изричното разрешение нa редакцията на Newme.bg
Предишна Следваща