Цони от ONE разкрива: Как да избегнем вредата от студа върху косата

10 Януари 2019

Време е за рубриката на нашата приятелка Цони от ONE, за която понякога се чудим дали не крие някакви извънземни способности в себе си. Защото всеки път излизаме по-красиви и още по-секси от салона й за коса и маникюр ONE, а не просто “с нова прическа“.

Днес Цони ни споделя няколко трика как да избегнем вредата от студа върху косата.

Ето, че настъпи моментът, в който почти всеки ден прогнозата за времето е с преобладаващи минусови температури. За хората като мен, които прекарват време на студа само в краен случай, това си е същински е ад. Ад е и за косата ни, която нито студът, нито климатикът, нито дебелите дрехи й се отразяват добре, а за шапките и нашата нелепа визия след като ги свалим пък да не говорим. Следващите редове ще са от полза както за тези от вас, които не прекарват дълго време на открито, така и за онези, които често отиват в планината да карат ски или борд и прекарват цял ден под влиянието на слънце и вятър.

woman-1150111_1920.jpg

1. Не премивайте косата, хидратирайте я добре и задължително слагайте масла на краищата, за да не се наелектрезира и пресушава от сухия въздух в затворените пространства.

2. За къде без шапка? За да не се губи обемът на косата, използвайте пяна или пудра за обем в корените. С леко разрошване в основата с пръсти косата ще се отлепи от скалпа без проблем.

3. Разресвайте добре косата си на тила, която често се оплита от пуловерите и плетените шалове, без които сега не можем. Помагайте си със спрей за разресване, за да не късате и наранявате косата.

4. Скривайте косата си от студа, по-добре е да не я развявате на воля в мразовитите дни. Студът я дехидратира не по-малко от слънцето, а шокът от рязката промяна в температурата вътре-вън оказва влияние не само върху кожата, но и върху косата ви, макар и да не го усещате.

5. Не използвайте преса или маша често, за да не изтощавате косъма допълнително, независимо колкото висок клас са.

6. Косата ви е отражение на състоянието на тялото и духа. Бъдете позитивни и споделяйте червеното вино с приятели.

* Този текст не може да бъде препечатван и копиран в други медии без изричното разрешение нa редакцията на Newme.bg
Предишна Следваща