Цони от ONE разкрива: Как да предпазим косата от цъфтене?

28 Септември 2018

Както наскоро ви споделихме стартираме нова рубрика с нашата приятелка Цони от ONE, за която понякога се чудим дали не крие някакви извънземни способности в себе си. Защото всеки път излизаме по-красиви и още по-секси от салона й, а не просто “с нова прическа“.

Всеки петък Цони ни разкрива по някоя модна тенденция или съвет за грижа за косата в своята рубрика. Миналия петък с нея си говорихме за Есенно-зимните тенденции при цвета на косата. Днес ще обърнем внимание на цъфтящите краища.

Един от често задаваните и въпроси от младите момичета в края на лятото е ’’Защо ми цъфти косата?’’

Хидратация, хидратация и пак хидратация! Косата ни е жива и има нужда от продукти, които да задържат водата в нея и те са: балсам, маска и етерични масла за краищата. Те може да са от естествени източници като арганово масло, кокосово масло, масло от гроздови семки и други. Всички тях може да ползваме самостоятелно, както и в комбинация с други продукти от кухнята като мед, жълтък, банан, авокадо, канела и др...Така че, скъпи дами, ако искате да пуснете дълга коса, която да цъфти по-малко, трябва грижа, а не само шампоан!

photo-1515350365243-0a5ec82b616e.jpg

Когато оформяте косата си с преса или маша не пропускайте да нанесете продукти с термозащита, тъй като тези уреди работят при температура от 200 градуса.

Когато вече краищата са тънки, сухи и разделени, отидете на фризьор, който да ги подстриже и започнете с редовната грижа, за да имате красива и здрава коса.

hairdresser-2812315_960_720.jpg

* Този текст не може да бъде препечатван и копиран в други медии без изричното разрешение нa редакцията на Newme.bg
Предишна Следваща