Да обичаш и да си влюбен? Разликите!

Автор: New Me

04 Юни 2019

Да обичаш някого и да бъдеш влюбен в някого са подобни чувства, но те също имат важни разлики, които си струва да се отбележат. Много хора не могат да разберат тези различия, което води до ненужно объркване и за двете страни.

Експертът по отношенията Кеми Согуне казва: „Да бъдеш влюбен в някого може да произтича от увлечение, притежание и мания. Да обичаш някого, от друга страна, надхвърля физическото присъствие. Вие желаете да ги виждате да растат, да виждате дори недостатъците им, виждате възможности за изграждане на нещо силно помежду си, да се мотивирате, насърчавате и вдъхновявате един друг. "

Така че, ако се чудите дали обичате някого или сте влюбен в него, това може да ви помогне да разберете:

Да обичаш някого не е избор

Как можеш да кажеш разликата между това да обичаш някого и да си влюбен в някого? Първо, не можете да изберете да бъдете влюбени в някого. Това е сила, която ви контролира. Понякога това ви изненадва и става бързо. В други случаи любовта се формира с течение на времето и вие намирате нужда да бъдете с някого.

Обичаш родителите си, но не си влюбен в тях.

Сценаристът и предприемач Пол Хъдсън казва: „Трябва другият да бъде част от живота ти по един или друг начин, не защото искаш да притежаваш парче от този човек, а защото искаш да му дадеш парче от себе си. Да обичаш някого означава да вярваш, че точно той е човекът, който трябва да притежава част от теб. 


Да обичаш означава да го поставиш на първо място


Готови ли сте да направите необходимите жертви, за да направите другия щастлив? Когато обичате, първо поставяте нуждите на другите пред своите. Когато направите това, връзката има възможност да стигне много по-далеч, отколкото ако гледате себе си и личните си желания.

Разликата между собственост и партньорство


Вашите родители ви обичат, защото до известна степен те ви притежават. Обичаш братята и сестрите си и най-добрия си приятел. Но когато се влюбите в най-добрия си приятел (понякога може да се случи), осъзнавате, че става въпрос за изграждане на партньорство. Необходимо е много доверие и уязвимост, когато сте влюбени в някого. Двете страни трябва да се постараят да дадат по равно във връзката. Естествено, не постоянно хората могат по равно да са във връзката, но е важно във времето да балансират. 

Да бъдеш влюбен в някого е много повече от собствеността. “Ако откриете, че се грижите за партньора си, но не ги желаете, че не се нуждаете да бъдете близо до тях, не искате да споделяте с тях, може да обичате партньора си, но не и да сте влюбени", казва психологът д-р Джошуа Клапов.

Да бъдеш влюбен означава да дадеш пространството, от което се нуждае, за да бъде истински щастлив

Когато сте влюбени, се чувствате добре, че определен човек е в живота ви. Но трябва да сте готови да му предоставите личната свобода, от която се нуждае, за да не се чувства ограничен. Наличието на балансиран, щастлив живот означава, че вашият партньор може да прекара известно време далеч от вас и вие го знаете и приемате.

Да бъдеш влюбен е вечно


Любовта можеше да свърши във всеки един момент. По толкова много причини, част от които доста глупави. Но трябва да се постараете да останете влюбени в партньора си, ако искате връзката да просъществува във времето. Когато меденият месец свърши и животът придобие формата на рутина, само връзката, в която наистина сте влюбени, ще продължи да бъде щастлива. Няма нужда от постоянно вълнение, защото чувствата ви са истински. Важното е да знаете какво значите един за друг.

* Този текст не може да бъде препечатван и копиран в други медии без изричното разрешение нa редакцията на Newme.bg
Предишна Следваща