Двойките, които се шегуват един с друг, имат по-добри отношения

Автор: New Me

06 Март 2019

Представете си, че имате перфектния партньор - държи се чудесно с вас и близките ви, справя се добре в професията, опора ви е, но...шегите помежду ви куцат. Постоянно сте нащрек дали няма да приеме нещо твърде лично и да го обидите. Не говорим за грубиянски шеги или вулгарни подмятания, става дума за добронамерени майтапи. С любов, разбира се.

Изследователят от Университета на Канзас Джефри Хол е провел 39 различни проучвания с участието на 15 000 души за период от 30 години. Това са три десетилетия на анализ на отношенията между двойки, за да се определи какво ги кара да потъват или плуват спокойно в любовта. Хол казва, че не е достатъчно да търсиш човек с "чувство за хумор", защото това е твърде субективно. Трябва да намериш някой със същото чувство за хумор като теб. "Хората казват, че искат чувство за хумор в един приятел, но това е широка концепция. Хората мислят, че сте смешни или можете да направите шега от всичко, което не е силно свързано с удовлетворението от връзката. Хуморът, който двойките създават заедно, е ключовото." Това е основната линия: хуморът, който "двойките създават заедно". Този акт на създаване на нещо, споделено в шеги и какво ли не, е това, което наистина прави съюза силен. 

Хол пише в една статия, че двойки, които могат да се смеят един на друг, изграждат определена сигурност между тях.

 „Игривостта между романтичните партньори е решаващ компонент в свързването и установяването на сигурността на връзката. Но агресивното чувство за хумор е лош знак за връзката като цяло", подчертава изследователят.

Така че опитайте не просто да виждате положителните черти на партньора, но да го предразположите да покаже чувството си за хумор, а с времето да изградите и общо. Защото в шеги, закачки и добронамерен смях любовта ще процъфтява. 

* Този текст не може да бъде препечатван и копиран в други медии без изричното разрешение нa редакцията на Newme.bg
Предишна Следваща