Грешките, които ни състаряват

pixabay.com

pixabay.com

Автор: New Me

26 Септември 2017

Почти всеки от нас води жестока битка с годините и се опитва да остане млад по-дълго време. Има обаче някои неща, които ни състаряват преждевременно и затова е хубаво да ги избягваме, доколкото е възможно.

Алкохолът може да се превърне в абсолютен враг на младостта и красотата, но доста често се пренебрегват вредните последствия от него. Така например претовареният черен дроб се отразява много зле на кожата. Могат да се появят петна, тъмни кръгове, торбички, бръчки. Неща, които ще ни направят да изглеждаме по-възрастни и уморени.

Пушенето. Също вреден и опасен навик, от който много хора не могат да се откажат. Колкото и да е приятно пушенето обаче, то е пагубно за кожата и здравето. А както знаем, красотата отвътре личи отвън. Да не говорим за бръчките около устата, които неминуемо се появяват при всеки пушач, пожълтяването на зъбите и по-лошия вид на кожата.

Стресът. Огромен враг на младия, свеж и красив вид. Стресът може не само да ни състари и загрози, но и е причинител на редица сериозни болести. За съжаление, няма как да не се сблъскваме с него в ежедневието си, но можем да се опитаме да не се ядосваме излишно и да се научим да се разтоварваме – с разходки или кратки пътувания през уикенда, колкото да възстановим тялото и свежия си вид.

Недоспиването. Освен че намалява концентрацията и ни прави непродуктивни, липсата на сън се отразява и на външния ни вид. При това много зле. Торбички, сенки, бръчки, отпусната кожа. Все неща, които ще ни състарят с години. Така че не се лишавайте от сън. Не печелите нищо.

А ето и няколко храни, с които не трябва да прекалявате, защото могат да ви състарят. Твърде много сладко или солено, бекон, червени меса, бяло вино, твърде пикантни храни, енергийни напитки и кафе.

Вижте още:

Митове и истини за акнето

Когато красотата е разтегливо понятие...

Избелване на зъбите у дома

Защо се появяват стриите?

 

* Този текст не може да бъде препечатван и копиран в други медии без изричното разрешение нa редакцията на Newme.bg
Предишна Следваща