Хората, от които нямате нужда в живота си

Photo by Sarah Pflug from Burst

Photo by Sarah Pflug from Burst

Автор: New Me

15 Май 2018

Понякога, колкото и да е трудно, трябва да изхвърлите от живота си хората, които създават токсична среда около себе си. Дори да не ви се вярва, ще се почувствате много по-спокойни и щастливи без тях.

Критикът

Той постоянно подкопава вярата в собствените ви възможности. Започвате да си мислите, че не сте достатъчно добри в нищо и че никога няма да успеете да направите правилно нещата, които искате. Всеки допуска грешки, както вие, така и околните, така че ако някой не е достатъчно благосклонен към вашите и ви обвинява за тях, просто се дистанцирайте от него.

Вижте още: Навиците, които изграждат силна връзка

Използвачът

Той ще се навърта около вас, когато може да сте му от полза, но в трудните моменти няма да успеете да го намерите. Свикнал единствено да взима от хората, без да дава нищо в замяна. И макар приятелството да е отдаване, без да се държи сметка, защо трябва да раздавате чувствата си за някой, който няма да ги оцени?

Вижте още: Това е Любовта!

Завистливият

Дори най-малките ви успехи са трън в очите на този човек, без значение колко са изстрадани. За него ще сте приятни, докато не сте по-щастливи от самия него. Започнете ли обаче да имате своите успехи и щастливи мигове, лошата му енергия ще се насочи бързо към вас. Не дръжте такъв тип хора около себе си.

Вижте още: Връзката ви ще издържи, ако имате това

Жертвата

Мрънкането на тези хора не може да се сравни с нищо друго. Те са винаги свръхталантливи и способни, но по някаква причина са ощетени от съдбата, шефовете, близките и който се сетите друг. Не е полезно за вас да сте около такива хора, защото малко или много ще възприемете модела им на поведение и ще започнете да мислите, че все някой друг е виновен за неуспехите ви.

* Този текст не може да бъде препечатван и копиран в други медии без изричното разрешение нa редакцията на Newme.bg
Предишна Следваща