Има пет фази в любовта

Автор: New Me

03 Април 2019

Експертите смятат, че всички взаимоотношения преминават през определени етапи и едно от тях е доста критично. Сега ще разгледаме тези етапи и за какво може да се наложи да бъдете подготвени:

Нова любов

Току-що срещнахте някой специален и всичко е във фазата на медения месец. Имате пеперуди всеки път, когато видите новата си любов, всяко докосване е ток и всяка целувка е безкрайна. Поглеждате телефона си на всеки няколко минути, за да видите дали имате ново съобщение. Дълбоко вътре знаете, че изглеждате глупаво, но кой го е грижа. Е, скъпа, ти си явно влюбена... Вземете в ума си начина, по който се чувствате сега, може да се нуждаете от него по-късно, за да освежите паметта си.

Установяване

Смятате, че е сериозно и сте готови да се ангажирате. Обикновено на този етап двама души се движат заедно, така че нека да го наречем „двойка“. Е, тогава може да осъзнаете, че реалният живот не винаги е смях и флирт. Все още се опитвате да прекарвате колкото се може повече време заедно, искате да споделите всичките си мисли и чувства, винаги питате любимия си как е минал денят му и искрено се интересувате от отговора. Въпреки това рутинните разговори почват да стават част от ежедневието. Това е като откриването на разликата между пътуването и имиграцията, дестинацията е същата, но отговорностите са напълно различни. Не губете тръпкат амежду вас. Намирайте време за разходки, преживявания, кратки пътувания за уикенда.

Рутината влиза в ежедневието

Все още имате силни чувства към половинката, но нещо изглежда различно. Не се чувствате толкова развълнувани, че прекарвате всяка минута заедно, както сте свикнали. Всекидневните отговорности, сметки, трудови ангажименти и домакинска работа пречат на романтиката, а понякога се чувствате в капана на цялата тази рутина и започвате да се питате дали сте направили правилния избор. Това е най-опасната част от връзката и ако успеете да я пресечете заедно, има голяма вероятност най-трудната част да приключи. Работете върху запазването на искрата, вашият партньор е все още същият човек, в който сте се влюбили. Опитайте се винаги да си спомняте чувствата, които сте имали от дните, когато сте били тощу-що запознали се. И помнете, че животът не е само за децата ви, вие заслужавате известно време и за себе си. 

Стабилност

На този етап се чувствате много сигурни във връзката си, виждате се един друг, какъвто сте в действителност. Може да не се чувствате сякаш плавате на облаци, както сте направили на етап 1, но третата фаза е приключила. Научихте се също така да си давате малко пространство, разбирате, че вашият партньор може да има свои собствени предпочитания и харесвания, хобита и навици. Не трябва да бъдете като сиамски близнаци през цялото време.


Задължения

Ако стигнете до този етап, поздравления, станахте истински екип за цял живот. Вие приехте, че всички ние сме съвършени в нашите собствени несъвършенства. Научете децата си как поддържат чувствата през целия си живот, че сте преживели някои предизвикателства заедно, но истинската любов може да се справи с тях.

* Този текст не може да бъде препечатван и копиран в други медии без изричното разрешение нa редакцията на Newme.bg
Предишна Следваща