Имате си работа с психопат! Ето знаците

pixabay.com

pixabay.com

Автор: New Me

13 Юни 2018

Нека започнем с малко предистория за употребата на думите "социопат" и "психопат" от специалистите. 

В началото на 19 век лекарите, които работели с душевно болни пациенти, забелязали, че някои от тях - външно изглеждащи по-нормално, притежавали т.нар. "морална поквара" или "морална лудост". Реално терминът "психопат" замества предишните след 1900 г., а през 1930-а е сменен със "социопат", за да се илюстрира каква вреда могат да нанесат такъв тип хора върху обществото.

Вече на по-късен етап лекарите се връщат към употребата на "психопат", като някои от тях поставят такава диагноза на пациенти с по-сериозни, генетично обусловени проблеми. 

Вижте още: 5 знака, че плашите другите

Какви черти обаче могат да издадат, че си имате работа с психопат? Ето какво обобщават специалистите.

Не изпитват никакво състрадание

Когато виждат силно страдание или техен близък човек изпитва болка (физическа или емоционална), психопатите не могат да я съпреживеят. Те не изпитват никакво състрадание и не се вълнуват от проблемите и болката на другите хора.

Вижте още: 6 грешки в езика на тялото, които всички допускат

Жестокост

Психопатите могат да бъдат изключително жестоки, не само на думи, но и физически. Специалистите обръщат внимание, че проявите на жестокост могат да се появят още в детска възраст. Едно от показателните неща е насилието над животни например, което в по-късен етап би могло да се прехвърли и върху хората.

Вижте още: 10 естествени начина да се справим с депресията

Липса на чувства

В голямата си част психопатите не могат да изпитват чувства като останалите - например те нямат усещане за срам, вина или угризения за лошите неща, които са направили. 

Не уважават личното пространство

Психопатите имат желанието често да навлизат твърде навътре в личния живот на другите. Внимавайте с хора, които не уважават личното ви пространство и ви карат да се чувствате дори неудобно от грубото им вмешателство.

Вижте още: 8 признака, че сте емоционално интелигентни

Извратени фетиши

Има много голяма разлика между това да си разкрепостен в секса и това да имаш наистина извратени фетиши. Ако някой ви сподели нещо твърде смущаващо, свързано с агресия и нараняване на партньорите в леглото, трябва да ви светне огромна червена лампа.

Вижте още: 10 признака за негативна енергия наоколо

Патологични лъжци

Няма човек, който да не е прибягвал до малки или големи лъжи в живота си. Но за психопатите лъжата е начин на живот и абсолютно ежедневие. Те изпитват удоволствие да лъжат дори за най-малките и глупави неща. Така че, ако хващате редовно някого в лъжи, имайте си едно наум...

* Този текст не може да бъде препечатван и копиран в други медии без изричното разрешение нa редакцията на Newme.bg
Предишна Следваща