Искате щастлива връзка? Стойте далеч от тези хора!

pixabay.com

pixabay.com

Автор: New Me

16 Ноември 2017

Изграждането на щастлива връзка изисква много търпение, усилия и взаимни компромиси. С няколко типа хора обаче създаването на здрави и щастливи отношения е изключително трудно, а в някои случаи - направо невъзможно. Вижте кои са те.

Постоянно критикуващите

Много трудно ще намерите човек, който да няма изисквания към вас и да не иска да направите някои промени в името на връзката ви. Става въпрос обаче за онзи тип критикари, които дори в начина, по който седите, говорите, държите приборите и какви ли не още дребни и незначителни неща, ще намерят по нещо нередно. Критики трябва да се отправят само за сериозните и важни за отношенията ви неща. За всичко друго има по-мек начин да споделите какво ви притеснява.

Агресорите

Това може да са както мъжете, така и жените. Не става дума само за физическата агресия, но и за вербалната. Няма как да сте щастливи във връзка, в която ви потискат и обиждат, да не говорим пък за физическото посегателство. Колкото и да ви е трудно или да ви обещават, че нещата няма да се повторят, по-добре се махнете от тази връзка, преди да е станала разрушителна за вас.

Вижте още: 10 брутални истини за връзките

Болезнено ревнивите

Разбира се, на всеки се е случвало да ревнува в някои моменти. Но при болезнено ревнивите хора това е ежедневие. Те никога няма да ви имат доверие. Наистина никога. Каквото и да кажете или направите, няма да приспите подозренията им и няма да изградите доверие помежду си. А без такова всяка връзка е обречена на провал.

Лъжците

Вече споменахме колко е важно доверието. А то се изгражда и с честност между партньорите. Едва ли ще можете да вярвате на човек, когото хващате редовно в лъжи - големи или малки, няма значение. Накрая просто ще започенете да се съмнявате във всяка дума. А такава връзка няма смисъл и особена перспектива.

Вижте още: Защо изневеряваме?

Вечно драматизиращи

Дори най-малкият проблем се превръща в изключителна драма за двама ви. Твърде често се стига до ужасни скандали, рев, обиди и какво ли не още. Едва ли има човек, който да иска да живее постоянно в такава напрегната обстановка. Така че, ако усетите, че половинката ви прави невероятни проблеми дори от абсолютни дреболии, поговорете сериозно. Ако и това няма никакъв резултат, по-добре се оттеглете от тази връзка.

Лежат на гърба на другия

Връзката е и полагане на взаимни усилия и взаимна грижа. Някои обаче възприемат партньора си като човек, който е длъжен да се грижи за тях и да върши всичко вместо тях. От дребни задължения до по-сериозните задачи. Не става въпрос да мерите на кантар или пък да не правите нищо за любимия си човек. Трябва обаче да знаете границата. Не може да изземате задълженията на половинката си, просто защото на нея не й се занимава и е по-лесно да ги прехвърли на вас.

Вижте още: 7 признака, че той си пада по теб...много!

Грешните приоритети

Ако почти винаги сте на заден план за половинката си - след работата, приятелите, родителите, или пък има нужда да се забавлява далеч от вас, това трябва да ви отвори очите за някои истини. И дори за този човек тези приоритети да не са "грешни", ако за вас са, няма смисъл да си губите времето с някой, за който не стоите на първо място, а сте просто допълнение.

Меркантилните

Едва ли има човек, който да не се радва на малките изненади и подаръци от любимия човек. И все пак любовта ви не трябва да се крепи на материални придобивки и да се измерва според това колко пари сте вложили в отношенията си под формата на подаръци. Не, че няма множество примери за подобни връзки, но ако търсите по-различен тип отношения, няма да ги получите по този начин.

Вижте още:

Внимание! Кого пускаш в живота си?

Убийствените навици на хронично нещастните хора

Невероятните неща, които тялото ни прави всеки ден

Ефектът „Дънинг-Крюгер”

Тези психологически трикове ще променят живота ти

* Този текст не може да бъде препечатван и копиран в други медии без изричното разрешение нa редакцията на Newme.bg
Предишна Следваща