Избягвайте това, ако искате красива кожа!

Photo by Pete Bellis on Unsplash

Photo by Pete Bellis on Unsplash

Автор: New Me

21 Януари 2018

Всяка жена иска да изглежда млада и да запази кожата си красива, колкото се може по-дълго. Въпреки всички усилия обаче, има някои неща, които могат да съсипят кожата ни, затова е добре да ги ограничим или направо да ги премахнем от ежедневието си, ако можем.

Ето и кои са те...

Алкохол. Особено ако е повече от една чаша. Това може да доведе до подпухване, силна дехидратация и дори повишен риск от акне.

Вижте още: Пуловерът може да бъде много секси и стилен

Оризови крекери. Дори да си мислите, че са полезни или поне безобидни, всъщност не се отразяват особено добре на здравето и външния ви вид. Ако погледнете съдържанието на тези крекери, те нямат много полезни съставки, а дори да се намери някоя, е в минимално количество. Смята се, че оризовите крекери могат да доведат до повече бръчки.

Твърде много сол. Всички храни с повече сол са вредни за кожата. И не става въпрос само за чипсове и други вредни храни. Знаете ли, че дори в любимото на мнозина суши има повече сол, така че ако държите често да си го хапвате, просто избягвайте да пиете алкохол с него и приемайте доста повече вода. В противен случай ще си докарате торбички и тъмни кръгове под очите, както и подпухване.

Вижте още: Да премахнем торбичките под очите

Млечни продукти при проблемна кожа. Разбира се, не трябва да се лишавате от така полезните сирене и мляко. И все пак, ако имате проблемна кожа и акне например, е добре да следите консумацията на млечни продукти и да ги поограничавате, когато кожата ви реагира зле. Иначе рискувате да увеличите пъпките по лицето си.

Пушени меса. Особено през зимата може и да са ви много приятни, но всякакви меса като шунка, бекон и др. могат да увеличат риска от подуване и подпухване. Съответно ще развалят вида на кожата и цялостната ви визия. 

Сокове с много захар. Не говорим за прясно изцедените сокове, които си правите сами, а за онези, които може да съдържат прекалено много захар, оцветители, консерванти. По-добре ги ограничете или избягвайте и заложете на домашно приготвени сокове и смутита.

Вижте още:

Митове и истини за акнето

Когато красотата е разтегливо понятие...

Избелване на зъбите у дома

Защо се появяват стриите?

* Този текст не може да бъде препечатван и копиран в други медии без изричното разрешение нa редакцията на Newme.bg
Предишна Следваща