Изумителни факти за сънищата

pixabay.com

pixabay.com

Автор: New Me

16 Май 2018

Дори да си мислите, че знаете всичко за сънищата, те са много повече, отколкото предполагате. Вижте защо.

Колко е часът?

Ако се случва нещо драматично и не можете да прецените дали сънувате или не, просто опитайте да познаете часовника или да прочетете нещо. Смята се, че докато сънуваме това на практика е невъзможно.

Вижте още: 5 начина да превърнеш мечтите си в реалност

Вдъхновение насън

Дори да изглежда нереално, има много открития, за които идеите са се появили насън на създателите им. Част от тях са Google на Лари Пейдж, формата на двойната спирала на ДНК - на Джеймс Уотсън, Менделеевата таблица и много други.

Вижте още: Хората, от които нямате нужда в живота си

Предзнаменования

Регистрирани са някои случаи на предупреждения за нещастия, които предстоят да се случат, и са били видени насън. Например за Титаник, атентатите от 11 септември. Дори се твърди, че Линкълн споделял как е сънувал, че го убиват.

Сънища за секс

Доста често явление не само при мъжете, но и при жените. Изследване показало, че мъжете могат да получат до 20 ерекции по време на сън.

Вижте още: В историята влизат само тези, които не са на заплата

Ходене насън

Рядък, но потенциално опасен проблем. Регистрирани са случаи на хора, които нощно време излизат и вършат различни странни и дори опасни неща, докато спят.

Капан за сънища

Ако сте чували за него, но не сте съвсем наясно какво е, ще ви разкажем. Идеята за такъв капан идва изцяло от вярванията на индианците, че подобен предмет може да държи кошмарите настрана. За целта се прави кръгла дървена форма, вплита се мрежа в нея, добавят се свещени за индианците предмети по капана и се слага близо до спящите.

Вижте още: Разхвърлян си и псуваш? Споко, просто си интелигентен

Всички сънуват

Дори да ви се струва, че не сънувате никога, всъщност не е така. Смята се, че всички сънуват, но не винаги запомнят това. 

Животните и сънищата

О, да! При тях също. Вероятно сте виждали как кучето или котката ви потрепват, докато спят, или са неспокойни по време на сън, а после се събуждат стреснати. Най-вероятно са сънували, че преследват нещо или някой ги гони.

Вижте още: Жестоките истини, които често забравяме

Лицата в съня

Интересното е, че хората сънуват само лица, които са виждали преди това. Без значение дали сте се разминали с някого на улицата, в бара, във фитнеса и даже не сте му обърнали внимание. Всъщност мозъкът ви запомня това лице. Така че ако сънувате зловещ тип, който ви се струва заплашителен, да знаете, че това лице вече сте го виждали някъде...

Вижте още:

(Без) изненада – мъжът стресира жената два пъти повече от децата

Денят, който роди Кола-Кола

15 вечни поговорки за живота

* Този текст не може да бъде препечатван и копиран в други медии без изричното разрешение нa редакцията на Newme.bg
Предишна Следваща