Как да декорираш дома си като професионалист

Image by keresi72 on Pixabay

Image by keresi72 on Pixabay

Автор: New Me

08 Март 2019

Понякога решенията за дома не са никак лесни, но с няколко малки тайни от интериорните дизайнери ще постигнете чудеса и ще обзаведете любимото си място като истински професионалист. Ако се чудите откъде да изкопчите тайните на дизайнерите - ние ще ви помогнем с няколко...

Смесете ново със старо - няма нищо по-хубаво от това домът ви да излъчва стил и класика, но в същото време да не е старомоден.

Правилните лампи - дори да ви се виждат нещо много маловажно, всъщност не е така. Аплиците, полилеите и дори нощните лампи могат да бъдат страхотен акцент за всяка стая.

Антиките си заслужават - не става дума да изхарчите всичките си пари за скъпи стари вещи. Подберете един акцент - дали ще е масивна стара маса или пък старинно бюро - изборът е огромен и само ваш.

Добавете барче - дори да е като малко островче или просто масичка с подбрани напитки, стилни чаши и красиви бутилки, гарантирано ще изглежда много шик в дома ви.

Цветове - когато имате нужда от промяна в дома си, задължително пробвайте да "пипнете" поне малко цветовете. Нямате идея колко много може да освежи и промени стаите малко боя.

Белите кухни са класика - стилът никога не излиза от мода. Така че ако усещате, че твърде шарените или тъмните кухни не са вашите, просто се обърнете към класиката. И няма да сбъркате.

Не се страхувайте от тъмното - не е нужно да залагате на изцяло тъмни цветове на стените или мебелите. Все пак не искате да направите жилището си мрачно и потискащо. Но пък малко тъмни акценти биха изглеждали супер красиво - дали ще е една стена, столовете, масата или диванът - не пропускайте да експериментирате с това.

Масичката за кафе не е за пренебрегване - обърнете специално внимание на тази част от всекидневната си. Това е мястото, на което ще се събирате със семейството и приятелите за следобедно кафе, чай или десерт. Важно е да се откроява, да изразява вашия стил и да е много добре декорирана.

Пресъздайте своя характер в спалнята - това е най-личното кътче в дома ви, където не се допускат външни хора. Затова трябва да се чувствате спокойни и щастливи най-вече там. Излейте цялата си душа в декорирането й и няма да съжалявате нито за миг.

* Този текст не може да бъде препечатван и копиран в други медии без изричното разрешение нa редакцията на Newme.bg
Предишна Следваща