Как да изберем най-добрата храна?

Автор: New Me

28 Юни 2017

Позната ситуация – в магазина сте, вървите между рафтовете и хващате продукти, които ви привличат вничанието. Но дали са най-добрите всъщност или просто изглеждат примамливо? Търсим отговорите и избираме най-добрата храна...

Твърдо сирене

Когато купувате твърдо сирене, обърнете внимание на цвета, дупките и структурата му. То трябва да има равномерен цвят и без бяла кора, а дупките е препоръчително да са равномерно разположение.  Освен това, ако леко стиснете сиренето, но след това то не възстанови старата си форма, най-добре не го взимайте.

Месо

Прясното месо е розово, не яркочервено или дори кафяво. Доброто месо също не променя формата си. Самите маслени ивици в него трябва да са блестящи и много тънки, почти невидими.

Смляно кафе

Доброто смляно кафе никога не се съхранява в пластмасови буркани, само в стъклени или метални. Вижте и датата - не трябва дае посочен срок на годност по-голям от 18 месеца.

Пчелен мед

Естественият мед е прозрачен и с еднакъв цвят. Качественият мед е много сладък и има специфичен аромат. Разтрийте една капка между пръстите си – ако лесно се абсорбира от кожата, това означава, че е истински.

Сладолед

Винаги четете съдържанието на сладоледа. Опитайте се за избирате такъв, който съдържа ядки, но не и оцветители.

Шоколад

Преди всичко обърнете внимание на съдържанието на шоколада. Колкото по-кратък е списъкът, толкова по-добър е изборът ви. Качественият шоколад трябва да съдържа какао. Освен това е по-добре да изберете такъв, който съдържа какаово масло, а не растително масло.

Риба

Свежата риба има ярки очи. Зачервените и изпъкнали очи са индикация за стара риба. Когато взимате рибата в ръцете си, опашката й трябва да виси свободно.

Хляб

Имайте предвид, че пластмасовите торбички позволяват хлябът да остане свеж за по-дълго време, но в такъв пакет ще загуби вкуса си само за няколко часа.

Моркови

Избирането на добри моркови е лесно: просто вземете този, който не е много светъл, няма петна и е малък.

Лук

Погледнете границата между белите и зелените части на лука - ако е рязка, продуктът е добър.

Вижте още:

Митовете за махмурлука (1 част)

5 знака, че тялото ви отчаяно се нуждае от помощ

10 признака, че пиете опасно малко вода!

Алкохолната зависимост

С едно наум за любимата бира

 

* Този текст не може да бъде препечатван и копиран в други медии без изричното разрешение нa редакцията на Newme.bg
Предишна Следваща