Как да намериш себе си?

Автор: New Me

10 Юни 2019

Какво означава да намериш себе си? Първо, какво се надяваш да намериш? Вероятно човек, който има определени амбиции в живота и е готов да предприеме действия за постигането им, се намиря дълбоко във вас дори и да не осъзнавате ясно това. Вие създавате този човек. В този момент имате сила да създадете човека, който искате да бъдете. 


Работите върху себе си всеки ден. Създавате себе си с навиците си, с нагласата си, с интересите си. Вие създавате своята история всеки ден и всеки ден имате шанс да започнете нова глава. Не можете да изтриете случилото се, но можете да промените начина, по който възприемате случилото се.


Можете да се отървете от идеята, че сте изгубени или не знаете какво да правите в живота само като приемате как се чувствате. Емоциите идват като вълни. 


Влизането в процеса на намиране на себе си и усещането, че се проваляте, е безсмислено. Така че вместо да откриете себе си, как можете да създадете най-добрата версия на себе си?

Навици

Искаш ли да ранобуден човек? Ставайте рано всеки ден. Искате ли да бъдете непушач? Спри да пушиш. Наистина не е толкова сложно, колкото изглежда или ние го представяме. Можете да бъдете всеки, който искате. Лесно е да бъдеш този, който вече си, защото прилагането на нови навици е трудно в началото. Намирането на себе си означава да се оспориш. Осъзнай, че си единственият човек, който стои на пътя ти.

Отърви се от навиците, които не подобряват живота ти. Ако не сега, кога? Приемете старите си навици, благодарете им, дори ако в някакъв момент са направили живота ви по-приятен и се сбогуват с тях, защото това ще подобри живота ви по много различни начини.

Направете място за по-добри навици. Направете място за по-добър живот.


Нещата, на които вярваш

Страхувам се да пътувам сам, а ако нещо се случи? Няма да започна блог, а ако никой не го чете? Няма да започна нова работа, защото може да не се справя...

Защо не промените тези въпроси в нещо подобно - ако започнете да пътувате сами и да планирате времето си според интересите си и да се срещнете с някои велики хора по пътя? Какво ще стане, ако започнете да работите по блог и вдъхновите други? Представете си, че имате работа, на която наистина се радвате. 

Много пъти, когато искаме да направим нещо, преди да бъдем съдени от други хора, ние сме съдени от самите себе си.  Струва ли си да слушате този глас, който се страхува от всичко и всеки и ви пречи да създадете най-добрия си живот?  

Другите хора


Има няколко неща, когато става дума за другите хора и за намиране на себе си. Първо, обградете се само с хората, които ви карат да се чувствате добре. Няма смисъл да държим хората, които не са на същата честота в живота си. Да, в началото може да е трудно, но понякога просто се разминаваме с някои хора и това е добре. Ако искате да отидете по-далеч в живота, отървете се от всичко / всеки, който ви дърпа назад или искате да останете на същото място, защото е удобно за тях. Винаги поставяйте себе си приоритет. Винаги помнете, че имате пълен контрол над реакциите си. Когато някой каже нещо отрицателно или не подкрепя вашите страсти в живота, приемете го. След това продължете с деня си. Борбата и притесненията за мнението на други хора само тежат. Независимо от ситуацията, в която се намирате - не позволявайте това да съсипе деня ви.

Да намериш себе си


Можете да развиете нови навици, да се отървете от ограничаващите ви вярвания, да спрете да се мотаете с хора, които източват енергията ви, да премахвате всеки, които ви натоварва, но в края на деня - всичко зависи от вас. Желаете ли да отидете от точка А - къде сте в момента, до точка Б - къде искате да бъдете? Ще бъдете ли достатъчно силни, за да се поставите като приоритет? Нужна е смелост, но всеки го може. Въпросът е колко силно го желае.

* Този текст не може да бъде препечатван и копиран в други медии без изричното разрешение нa редакцията на Newme.bg
Предишна Следваща