Как да преодолеем бившите?

Photo by Cody Black on Unsplash

Photo by Cody Black on Unsplash

Автор: New Me

27 Март 2019

Да започнем първо оттам - за да преодолеете някого, трябва да имате желанието да го направите. Осъзнали сте, че мислите за бившия или бившата ви пречат да продължите напред и ви карат да се чувствате зле.

Ако сте на този етап, това е за вас. Има няколко стъпки, с които можете да забравите по-лесно предишния си партньор и да направите следващата крачка напред.

По-малко спомени

Разбира се, няма как да пренапишете миналото или да изтриете от съзнанието си спомените с бившия. Но все пак може да минимизирате начините за подсещане за връзката ви. Просто се отървете от всичко, което ви напомня за отношенията ви и ви натъжава. Подаръци, вещи, места, които сте посещавали заедно (например любимия ви ресторант, в който поне на този етап, няма как да отидете, без да нахлуят болезнени мисли и спомени). Продайте, подарете, дарете или дори изхвърлете вещите, които упорито ви напомнят за тежката раздяла, която все още не можете да преодолеете. Колкото по-малко неща ви подсещат за бившия, толкова по-лесно ще ви бъде да продължите.

Превърнете мисленето за бившия в нещо позитивно

Всеки път, когато усетите, че мислите за бившия, направете нещо за себе си. Така ще насочите негативната енергия в нещо конструктивно за самите вас. Какво имаме предвид? Когато мислите ви поемат в грешна посока, излезте на разходка в парка, правете упражнения, направете нещо за себе си - нова прическа, или дома си - красива ваза или картина, така че да се почувствате самите вие по-добре, да повдигнете духа и самочувствието си и да насочите веднага мислите си в друга, по-здравословна посока.

Излизайте

Плаченето вкъщи и изпускането на напрежението по подобен начин е добра идея само първите 2-3 дни след раздялата. След това е време да спрете да мислите за бившия и да започнете да мислите за себе си. Човекът е изключително социално същество. Ще усетите колко по-добре ще се чувствате в компанията на приятели и близки, не се лишавайте от излизания и контакти. Това е и начинът да срещнете нови хора, включително нова половинка и да продължите още по-лесно напред.

Без вина

От всяка връзка трябва да извадите своите поуки. Какви са били вашите грешки, както и тези на партньора. Но оттам нататък не трябва да хвърляте вината нито върху себе си, нито върху бившите. Това е бил вашият опит, научили сте много неща и сте много по-подготвени за следващата си връзка. Продължете смело напред към по-подходящ партньор, с когото ще сте много по-наясно със себе си и с любовта.

Споделете

Не таете нищо негативно в себе си. Ако имате с кого да споделите, направете го. Но не с човек, който ще изтъква вашите грешки или ще обвинява бившия ви. Нито с човек, който ще ви залъгва, като ви казва неща, които искате да чуете - например, че бившият все още ви обича, някъде дълбоко в себе си, но не го осъзнава. Това няма да ви помогне да продължите по-бързо напред.

И не забравяйте, че колкото по-бързо преодолеете миналото и започнете да се радвате на живота, да се забавлявате и да се грижите за себе си, толкова по-лесно ще привлечете любовта в живота си. Няма да е лесно, но си струва.

* Този текст не може да бъде препечатван и копиран в други медии без изричното разрешение нa редакцията на Newme.bg
Предишна Следваща