Как да простиш?

Автор: New Me

18 Март 2018

Кой не се е чувствал предаден поне веднъж в живота си? Поне веднъж...И не е бил дълбоко наранен от измяната. Дори не опира само и единствено до болка, причинена от партньора ни. Можем да бъдем наранени от близък човек, приятел или роднина. Човек, на когото сме вярвали. Всеки човек реагира различно на болката, но умът ни е така създаден, че възприема болката и я превръща в спомен.

С други думи – спомените ни стъпват на силни добри или лоши емоции. Но защо е толкова трудно да простим на човек?

Способността да прощаваме е трудна за постигане, но изключително важна. Това не означава, че сме забравили какво ни е причинено. Прошката е избор. Личен. Това е твоят избор да пуснеш на свобода болката, която държиш в себе си.

Вижте още: Да имаш най-прекрасния мъж на света

И все пак как да простиш?

Като приемеш прошката като нещо възможно. Докато не убедиш себе си, че си човек, способен на прошка, няма как да се получи.

Като решиш да простиш. Не можеш да се насилиш да простиш. Трябва да вземеш осъзнато решение.

Вижте още: Колко страшна е емоционалната изневяра?

Като направиш списък с хората, които по един или друг начин са те наранили. Започни с тези, които са те наранили най-силно.

Като се оставиш на гнева. Остави се на цялата емоция да те завладее. За добро е.

Като опиташ да разбереш другия. Приеми, че е човешко същество и нищо човешко не му е чуждо. Особено грешките. Дори когато те са допуснати спрямо теб.

Като приемеш болката. Болката е нормална реакция към предателството. Но болката може да бъде част и от оздравителния процес. Щом можеш да я усетиш, можеш и да я преодолееш.

Вижте още:

Проблемите в една връзка, които водят до раздяла

Вижте кои зодии си пасват най-много в секса

Орална любов с малко въображение

* Този текст не може да бъде препечатван и копиран в други медии без изричното разрешение нa редакцията на Newme.bg
Предишна Следваща