Как да разпознаеш истинските приятели?

Photo by Mitul Shah from Burst

Photo by Mitul Shah from Burst

Автор: New Me

25 Май 2018

Понякога е много трудно да отсеем истинските си приятели и оставяме времето да направи това вместо нас. 

Ако обаче искате да сте по-сигурни в хората около вас и да не бъдете разочаровани след време, следете за тези неща. Именно те издават добрите ви приятели.

Приемат недостатъците ви

Дори понякога да ги изкарвате извън релси, те осъзнават, че положителните ви качества са повече и ви прощават недостатъците. Стига да не прекалявате.

Не взимат решения вместо вас

Ако вие сте в труден период в личен план например и сте разколебани, те ще изразят мнението си и ще спрат дотам. Няма да ви налагат своите идеи и виждания, и ще ви оставят сами да поемете отговорност за живота си. 

Предани са

В трудни ситуации са показали, че можете да разчитате на тях - да ви помогнат или просто да ви изслушат. Въпросът е, че няма да се отдръпнат, когато трудното дойде.

Радват се за успехите ви

Това е може би едно от най-трудните неща, които могат да се открият в хората около вас. Да намерите някой, който да не ревнува, завижда и злобее за успехите и щастието ви.

Можете да бъдете себе си

Не е нужно да се правите на нещо, което не сте - да водите по-луксозен начин на живот, само за да ги впечатлите, да се държите по начин, по който не харесвате, за да бъдете приети добре от компанията. С истинските приятели можете да бъдете себе си и всички се чувствате страхотно от това.

Правят компромиси заради вас

Като всеки друг тип взаимоотношения, и приятелството изисква взаимни компромиси. Ако приятелите ви са склонни да го направят заради вас, то значи сте късметлии.

Правят ви щастливи

Ако се чувствате прекрасно, дори просто да седнете и да си говорите вкъщи с часове, да излизате заедно навън, да пътувате, със сигурност сте открили сродна душа.

Бутат ви напред

Забелязали ли сте най-добрият ви приятел да ви превръща в по-добра версия на самите вас, да ви мотивира да вървите смело напред, да достигате нови върхове? Ако отговорът е да, дръжте здраво този човек и не го пускайте да си отиде от живота ви.

Казват ви истината

Дори когато не е приятна за слушане, те ще ви я кажат. Няма да ви залъгват с неща, които ще са ви по-удобни да чуете, но няма да са ви от полза за решаването на проблемите ви.

Прощават ви

Защото няма безгрешни хора. И дори да стъпите много накриво в отношенията си с тях, те ще намерят сили да ви простят, просто защото ви ценят достатъчно и искат да останете в живота им.

 ​​​​

* Този текст не може да бъде препечатван и копиран в други медии без изричното разрешение нa редакцията на Newme.bg
Предишна Следваща