Как да се отървем от емоционалния багаж?

pixabay.com

pixabay.com

Автор: New Me

22 Март 2018

Важно е да не забравяме уроците на миналото, но все пак тежките спомени не трябва да обременяват настоящето и бъдещето ни, и да ни карат да се чувстваме зле дълго време.

Може би дори не осъзнавате всички отрицателни неща, които натрупаните негативни емоции отключват. Когато се фокусираме върху негативните изживявания твърде дълго, започваме да виждаме света в сиви краски, ставаме по-мнителни, губим доверието си в хората и доброто. Освен това ставаме и доста нерешителни.

Вижте още: Суперсилите на хората, преживели токсична връзка

За да се справим с всичко това и да се радваме на живота, ето няколко полезни стъпки.

Забавленията

Намерете начин да разпускате и то така, както на вас ви е най-приятно. Кафе с приятели, разговор с любим човек, пътуване, нови начинания или хобита. Ако искате, ще намерите време за нещата, които ви правят щастливи. А и те държат негативните мисли далеч...

Вижте още: Без несъвършенството аз и вие нямаше да съществуваме

Дайте воля на чувствата

Научете се да не потискате дълбоко в себе си нещата, които ви притесняват, нараняват или ви карат да се отдавате на негативни мисли. Казвайте винаги онова, което ви е на сърцето, може и да не се понрави на всички, но правилните хора ще го оценят и ще останат в живота ви. А с тях вие ще сте наистина щастливи.

Вижте още: Припомни си колко струваш!

Вземете уроците си

Мислете за всички трудни моменти, през които сте минали, като за изпитания, от които трябва да се поучите. Извлечете своите уроци, анализирайте случилото се и продължете смело и уверено напред.

Почакайте

Имайте силата да осъзнаете, че нищо не е вечно на този свят, дори и трудностите ни. Така че бъдете търпеливи, не се отчайвайте при първите неуспехи, а се съсредоточете върху това да сте възможно най-подготвени да се справите с предизвикателствата и да грабнете новите възможности, когато се появят.

Вижте още: 

Има нещо, което би избрала пред секс...

Изненадващо! Това ще подобри настроението ви

ТЕСТ: Интроверт ли си?

* Този текст не може да бъде препечатван и копиран в други медии без изричното разрешение нa редакцията на Newme.bg
Предишна Следваща