Как да се справим с горещите нощи? (2 част)

Автор: New Me

22 Юни 2017

За какво си мечтаете след натоварения ден, в който сте си скъсали нервите, занимавайки се с неразбрани колеги, сприхави шофьори на улицата и съседи, които упорито отказват да правят ремонти в нормално време?

Да се отпуснете в меките хладни чаршафи и да потънете в блажен сън, нали? Но за какви хладни чаршафи изобщо говорим в горещите летни вечери, когато само се въртим и се молим да оцелеем в жегата до сутринта. Спокойно, ние сме тук, за да ви дадем няколко простички съвета, с които ще държите леглото си хладно и в най-високите температури.

Вече ви показахме първата част от тях:

Как да се справим с горещите нощи? (1 част)

Ето и следващите:

Бройте чашките

Пиенето на алкохол преди лягане никога не е добра идея, но ако е горещо, сънят ви ще е още по-тежък. Вместо това дръжте чаша студена вода до леглото си… и я използвайте

Спете сами

Ако делите легло с друг човек, съветваме ви, по изключение, когато наистина не можете да заспите в горещата нощ, да загърбите за малко романтиката. Човешкото тяло излъчва топлина, която в летните жеги може да ви дойде в повече.

Спете на ниско

От часовете по физика в училище знаем, че горещият въздух се издига нагоре. Затова пък вие слезте надолу колко се може повече, за да сте сигурни, че сте заобиколени от хладен въздух.

Вземете душ

Измиването на китките или краката със студена вода, преди да отлетите в царството на Морфей, може да ви помогне да се охладите.

Направете си сами.. студен въздух

Направете си хладен бриз. Ако поставите купа или табла с лед пред вентилатора, стаята ви ще стане по-студена, докато ледът се топи.

"Изключете" слънцето

Дръжте щорите и завесите затворени през деня като превантивна мярка, за да предпазите стаята от прегряване.

Вижте още:

7 начина да станем по-красиви, докато спим

Ах, тази дамска чанта!

5 знака, че тялото ви отчаяно се нуждае от помощ

5 закона за здравословно отслабване

 

* Този текст не може да бъде препечатван и копиран в други медии без изричното разрешение нa редакцията на Newme.bg
Предишна Следваща