Как да спасиш връзката си от провал?

Автор: New Me

07 Август 2019

Какво правите, ако връзката ви е куца или дори усещате, че е към своя край? Какви действия можете да предприемете, ако партньорът ви става все по-емоционално дистанциран? По същество, как можете да спасите връзката?

Ето 5 от най-добрите начини да се справите с проблемите си и да спасите връзката си от разпадане. Независимо дали вие и вашият партньор сте заедно от три месеца или три десетилетия, в този списък ще има по нещо за всички.

Спрете да си причинявате болка един на друг

Борбата е нормална и често казваме и правим неща, които нараняват другия, понякога дори само за да кажем нещо. Думите обаче могат да имат ужасен ефект, който може да причини трайна емоционална травма. Ако смятате, че не можете да контролирате гнева си по време на спор, не винаги е най-добрата идея да говорите. Намерете начин да освободите негативността си, но не и към партньора си.

Поправете доверието
 
Връзките не могат да оцелеят само върху любовта. Доверието е основният градивен елемент на всички взаимоотношения. Ако доверието бъде нарушено, връзката неизбежно ще пострада. За да възстановите доверието, първо трябва да поправите болката, която сте причинили на партньора си.

За да постигнете това:
 
- признайте, че сте сгрешили
- поемете пълна отговорност за вашите действия без извинения 
- помолете за прошка
- уверете ги, че работите върху промяна на модела си на поведение и се придържайте към обещанието си.

Уважавайте разликите помежду си


Уважавайте различията си, защото в крайна сметка вие сте двама различни хора. Независимо от това колко перфектно си пасвате на хартия или дали вярвате, че сте сродни души, винаги ще има разлики, защото и двамата сте преминали през много преживявания, които са превърнали всеки от вас в уникален човек.

Съсредоточете се върху нуждите на партньора си (особено върху тези, които пренебрегвате)


Ако искате да запазите разпадаща се връзка, която цените, трябва да се съсредоточите върху нуждите и желанията на вашия партньор. Не може да става дума за теб по всяко време. Слушайте неговата музика. Покажете честен интерес към нещата, които са важни за него или нея. Научете емоционалния език на партньора си и започнете да говорите. Ако се съсредоточите върху нуждите на партньора си с истински интерес, ефективно ще им дадете да знаят, че имат значение. Този модел със сигурност ще работи за привличане на вниманието им. Но не очаквайте това да се случи веднага.
 
Не им позволявайте да чувстват, че сте се отказали


Трябва да имате вяра във всяко малко парче, което прави връзката ви цяла. Не се отказвайте от това, което имате, и се борете за него, независимо от това как сте разбити или наранени. Добре е да признаеш пред себе си, че си безнадежден, но никога не го казваш на глас пред партньора, докато наистина свърши. Ако вашият любим чувства, че не правите това, което трябва да направите, за да го поправите, това потенциално може да доведе до финалното и вечно сбогом.

* Този текст не може да бъде препечатван и копиран в други медии без изричното разрешение нa редакцията на Newme.bg
Предишна Следваща