Как да спасиш връзката си, преди да е твърде късно?

Photo by Brodie Vissers from Burst

Photo by Brodie Vissers from Burst

Автор: New Me

29 Май 2018

Няма истински отношения, които да вървят напълно гладко години наред, без да минат през своите изпитания и трудности. 

Ако сте в тежък период с половинката си и мислите, че нещата отиват на зле, вижте какво можете да направите и двамата, преди да е станало твърде късно...

Спомнете си любовта

Седнете заедно и си припомнете момента, в който сте се влюбили един друг. Спомнете си красивото начало - защо обикнахте другия и дали не сте спрели да забелязвате всички хубави черти, които сте харесвали някога до полуда. Ако е станало така - значи е време отново да си припомните доброто...

Вижте още: Осемхилядниците на любовта

Изслушайте се...наистина

Поговорете за проблемите си и се изслушайте взаимно. Но истински. Колкото и да сте афектирани от дадена ситуация, съберете цялото си търпение и опитайте да вникнете наистина в думите на другия. Само тогава бихте могли да разберете взаимно гледните си точки и да потърсите решение на проблема.

Вижте още: 5 признака на изневяра (без секс)

Скъсете дистанцията

Никога не избягвайте визуалния и физическия контакт. И не, не става дума само за секс. Гледайте се в очите, усмихвайте се един на друг, прегърнете се, докоснете се, хванете се отново за ръце, когато излизате за разходка в парка или дори до магазина. Малките моменти на близост могат да направят огромна разлика.

Вижте още: Любовта може да трае вечно. Ето как!

Правилните приоритети

Каквото и да се случи в живота ви, не трябва да поставя връзката ви най-отзад в списъка с приоритети. Работата, проблемите у дома или навън, децата... Всичко може да е важно, но това не значи, че отношенията ви с половинката са най-малкият приоритет и могат да търпят години пренебрегване в името на нещо друго. Никога не забравяйте, че връзката ви с партньора е не по-малко важна от всички други ценни неща в живота ви.

Вижте още: Най-подходящите партньори според зодията

Забавлявайте се

Животът с партньора не е само рутина и задължения в дома. Напротив, колкото и години да сте заедно, не спирайте да се забавлявате двамата - нови пътувания, нови изживявания, нови приятели и забавления. Това ще държи искрата жива.

Вижте още: Връзката ви ще издържи, ако имате това

Очакванията

Колкото по-дълго време сме с някого, толкова повече очаквания започваме да имаме към него и съответно толкова по-неудовлетворени сме, когато логично един човек не може да се променя според представите ни бързо и лесно. Припомнете си, че нито един човек не е идеален, включително и вие, така че освен ако не е нещо, което ви наранява или вреди на вас и връзката ви, проявете търпение и намалете с една идея твърде високите си изисквания, които вероятно и самите вие не бихте покрили.

Вижте още:

Храни за сексуално желание

7 груби грешки, които всички допускаме в любовта

Има нещо, което би избрала пред секс...

7 откачени признака, че сте влюбени

* Този текст не може да бъде препечатван и копиран в други медии без изричното разрешение нa редакцията на Newme.bg
Предишна Следваща