Как да върнем младостта на бюста?

Автор: New Me

13 Октомври 2021

Когато жените достигнат четиридесет години и повече, те започват да се сблъскват с проблема -  увиснали гърди. Гърдите всъщност са мастна тъкан, съединителна тъкан и жлези. Размерът им зависи от количеството мазнини.

Формата, от друга страна, зависи от съединителната тъкан и лигаментите, които осигуряват подкрепа за гърдите. В допълнение, гърдите също съдържат кръвоносни съдове, както и лимфни съдове и лимфни възли.

Увисването на гърдите може да се дължи на няколко фактора, които допринасят за загубата на еластичност, колаген, както и съединителна тъкан под кожата. Факторите, които водят до  отпускане на гърдите:

1. Драстично наддаване на тегло или загуба на килограми

2. Бременност

3. Пушенето

4. Носене на неправилен размер сутиен

5. Неправилно хранене

Вероятно се чудите какво може да направите, за да поддържате здрави и стегнати гърдите си.

Трябва да започнете, като запазите теглото си в разумни граници. Ако смятате да отслабвате, правете го плавно и не прибягвайте до драстични диети. Бъдете сигурни, че те биха се отразили неблагоприятно върху красивия ви бюст. Освен това заложете на редовни тренировки за тази област на тялото. Не пушете, цигарите са враг на младежкия вид на гърдите.

А ето и още една малка тайна - маска, която тонизира гърдите. Ето какво ви е необходимо за подготовката на маската:

- Една супена лъжица кисело мляко

- Едно яйце

- Една чаена лъжичка витамин Е

Трябва да сложите всички съставки заедно и да ги разбъркате добре. След това нанесете получената смес върху гърдите с кръгови движения. След петнайсетина минути изплакнете с хладка вода и масажирайте гърдите със зехтин. Опитайте три пъти седмично да правите маската и добрите резултати няма да закъснеят. 

* Този текст не може да бъде препечатван и копиран в други медии без изричното разрешение нa редакцията на Newme.bg
Предишна Следваща