Как са изглеждали първите лаптопи?

Снимка на engin akyurt от Pixabay

Снимка на engin akyurt от Pixabay

07 Ноември 2019

В наши дни бързо научаваме за всеки нов модел, който се появи на технологичния пазар, и често сменяме телефоните и лаптопите си с по-модерни и функционални. Нека се върнем обаче доста назад във времето и видим как са изглеждали някои от първите компютри и лаптопи в света.

За целта ще ви отведем на ул. "Веслец" 46 в София, където се намира уникалната колекция от ретро технологични джаджи, събирана в продължение на години от двамата братя Цветомил и Михаел Младенови.

Всичко започва като на шега с близките до тяхното поколение конзоли за игри. Постепенно обаче това се превръща в хоби и дори нещо много повече, а каузата им е всеки да може буквално да се докосне до тяхната колекция и да научи любопитни подробности от близкото и не чак толкова близко минало на технологиите. 

konzoli.jpg

Освен конзолите, ще можете да видите още колекцията от компютри и лаптопи, която ще ви се стори като връщане десетки години назад във времето. И са в автентичен вид, както някога са били използвани. Тук е и супер успешният Macintosh Classic на Apple. 

mac.jpg 

А ако се чудите как са изглеждали някога първите лаптопи, ще откриете отговор и на този въпрос. Говорим за първото поколение лаптопи Toshiba от 70-те години на миналия век. Изглеждащи повече като куфарче, отколкото като технологична джаджа, определено си заслужава да ги видите и пипнете. Именно от тези модели някога тръгва революцията и подемът на технологичния свят. 

laptop.jpg

Още уникални и интересни джаджи от миналото вижте във видеото или се разходете и разгледайте на място цялата колекция. Със сигурност няма да съжалявате.

* Този текст не може да бъде препечатван и копиран в други медии без изричното разрешение нa редакцията на Newme.bg
Предишна Следваща