Как тялото ни реагира при раздяла?

pixabay.com

pixabay.com

Автор: New Me

25 Юли 2017

Разделите могат да бъдат нещо наистина ужасно, свързано с болезнени спомени и разбити надежди и мечти. Много често даже не осъзнаваме какво причиняват на тялото ни подобни събития в живота ни. Ако ви е любопитно, ето най-основните неща.

Тревожност и проблеми със съня

Негативните емоции, които се отприщват в такива моменти, могат да доведат до редица странични ефекти. Например може да се изпитва силно чувство на безпокойство или да се появят проблеми със съня. Всеки има нужда от чисто човешки контакт, от общуване и от партньор. При раздяла, всички тези липси се усещат осезаемо.

Болки в гръдния кош

При раздяла хората получават нервни сигнали, които може да са свързани с физическа болка. Смята се, че болката, която е в ума ни, се пренася под формата на болки по тялото. Най-често те се усещат в гръдния кош, но не е изключено и да са в мускулите или под формата на продължително главоболие.

Проблеми с кожата

Те биха могли да се появят след раздяла по две линии. Първо - когато човек е потиснат или депресиран, изпитва по-малко желание да се грижи за външния си вид. Второ - промяната в хормоните при такива състояния може да доведе до по-проблемна кожа, дори акне. А в някои случаи допълнителен негативен страничен ефект е падането на косата.

Резки промени в килограмите

Хората реагират различно на емоционалните проблеми, стреса и депресията. Много често обаче тези реакции включват и храна. Когато сме разстроени заради раздялата с партньора, можем или да започнем да прекаляваме с храната редовно и това да доведе до рязко покачване на килограмите, или да отидем в другата крайност - да се наказваме с глад.

И един съвет - разделите са нещо, през което абсолютно всеки човек преминава. Няма рецепта, с която да спре да ни боли. Но можем да изберем поне начините, с които да наказваме най-малко себе си и тялото си. Да си кажем, че всичко ни се случва за добро и да продължим напред смело.

Вижте още:

6 тайни на успешната връзка!

Никога не правете това след раздяла!

6 неща, които мъжете НЕ искат да кажат на жените

Скандал с любимия? Правете това!

* Този текст не може да бъде препечатван и копиран в други медии без изричното разрешение нa редакцията на Newme.bg
Предишна Следваща