Какво да направиш, ако имаш болки в очите?

Автор: New Me

21 Август 2019

Болката в очите или нараняването на очите може да бъде истинско неудобство за нормалния ни начин на живот. Със сигурност големият въпрос е защо изпитвате болка, но за целта е добре да се обърнете към специалист. Ние сме ви подготвили няколко начина, благодарение на които можете да облекчите неразположението и дори да се избавите от него.Пак повтаряме обаче - ако изпитвате продължителна болка от доста време, потърсете лекарска помощ и не се опитвайте да се справите сами. В противен случай можете да опитате:

Промиване на очите

В аптеките има различни разтвори, които прочистват очите добре. Можете също така да използвате вода. Има моменти, в които очите ви болят, защото в тях има различен вид замърсител.  Тези замърсители включват прах, пясък или парчета мръсотия. Когато такива замърсители попаднат в очите ви, промиването на очите с вода за очи и стерилна вода, която е на стайна температура, ще ги премахне и очната болка в крайна сметка ще спре. Дори използването само на стерилна вода със стайна температура за измиване на очите ви ще облекчи болката в очите, причинена от замърсителя. Промивайте очите си поне 10-ина минути или докатоусетите, че болката намалява или напълно отминава.

Изпробвайте капки за очи

Можете да влезете в аптека и да вземете капка за очи. Тези капки за очи са направени за премахване на зачервяване и сърбеж и за облекчаване на сухотата на очите. Те правят това, като действат като заместител на сълзите. По този начин те помагат да се поддържат влажни очите, като разтворът се разпределя по повърхността на очите ви.  Капките обикновено идват с инструкции, така че следвайте инструкциите как да ги използвате.

Оставете очите да си починат
 
Понякога всичко опира до почивката.  Дайте на очите си почивката, от която се нуждаят, като ограничите начина, по който ги излагате на големи количества светлина. Седнете за малко в тъмна стая или покрийте очите си с маска за сън. Ако стоите далеч от светлина за час-два, това ще намали болката, причинена от постоянно излагане на светлина.

Очите са важни части от нашето тяло и трябва да се грижим за тях. Използвайте тези методи като бързо отстраняване на проблемите си и не забравяйте да посетите лекар, ако болката продължава или отшумява само за кратко.

* Този текст не може да бъде препечатван и копиран в други медии без изричното разрешение нa редакцията на Newme.bg
Предишна Следваща