Какво разкриват дрехите ти за теб?

Photo by Pete Bellis on Unsplash

Photo by Pete Bellis on Unsplash

Автор: New Me

25 Юли 2018

Всички знаем онази поговорка, че по дрехите посрещат...

Според някои психолози обаче действително можем да открием връзка между дрехите, които хората носят и предпочитат, и характера им.

Така че прегледайте гардероба си или огледадайте облеклото на хората около вас - може да откриете интересни неща...

Трупате много дрехи

Включително стари, вече тесни, прокъсани, излезли от мода... Сякаш ви е трудно да се разделите с миналото и сте се вкопчили отчаяно в него. Пробвайте да поразчистите гардероба си и да отворите място за нови неща - в буквален и преносен смисъл.

Вижте още: 6 неща издават токсичните хора

Само най-необходимото

Избягвате дори аксесоарите. Сякаш се боите да привлечете излишно внимание върху себе си. А не трябва. Намерете тези аксесоари и по-разнообразни дрехи, които ви допадат - колкото и да сте скромни, със сигурност ще откриете такива. Носете ги и не се страхувайте да изразявате по-смело себе си.

Вижте още: ТЕСТ: Избери си око и разбери повече за себе си

Носите твърде тесни или прекалено широки дрехи

И в двата случая издавате, че имате проблем с тялото си, дори и да не го осъзнавате. Това, че искате да го скриете под широките дрехи или напротив - да докажете на другите, че можете да носите много по-малки размери и нямате проблем формите ви да "преливат", означава, че има нещо, което ви притеснява относно тялото ви. Поработете върху себе си и начина, по който се възприемате. Колкото по-бързо приемете тялото си и започнете да носите реалните си размери дрехи, толкова по-добре ще се чувствате, а и ще изглеждате.

Вижте още: 5 мощни психологически трика, които ще подобрят живота ти

Неподходящи/предизвикателни дрехи

Харесва ви да привличате вниманието на другите, имате леко бунтарски дух и ви допада дори малко да скандализирате или да показвате, че не се вписвате в нормите. И все пак има време и място за всичко. Има събития и места, на които по-провокативното ви облекло не би било проблем. Но ако отидете на детски рожден ден в оскъдни дрехи, не би било добра идея за самите вас. Замислете се дали в някакъв момент това няма да повлияе зле на връзките ви и отношенията с другите.

Вижте още: Признаците, че на нея просто вече не й пука

Обличате се не за възсрастта си

Подсъзнателно избирате тези дрехи, които мислите, че отговарят на вашата личност - независимо дали се възприемате като по-зрели или като все още младежи. В някакъв момент обаче може да се намерите закотвени между реалната си възраст и тази в представите ви. Няма нищо лошо да изживеете възрастта си пълноценно, включително и през дрехите.

Вижте още: 7 черти на секси жената

Всичко да е марково

Дрехите ви са като демонстрация на най-скъпите марки и най-луксозните бутици. Имате нужда да доказвате на другите благосъстоянието си и се криете зад лъскавите лога. Не всичко скъпо и марково обаче си заслужава. Опитайте се да намерите своя собствен стил и да изразите себе си по този начин. Ще осъзнаете, че като личност имате много повече какво да покажете чрез дрехите си.

* Този текст не може да бъде препечатван и копиран в други медии без изричното разрешение нa редакцията на Newme.bg
Предишна Следваща