Какво се случва с твоето тяло, ако ядеш четири кашута на ден?

Автор: New Me

02 Октомври 2019

Ядките кашу са широко известни, но вероятно нямате представа, че тe всъщност могат да направят чудеса за вашето тяло, тъй като съдържат цял куп различни хранителни вещества.

Кожата ви ще започне да сияе

Ядките кашу са чудесен източник на мед и антиоксиданти, които са полезни за кожата ви. Известно е, че антиоксидантите намаляват признаците на стареене, а медта, заедно с други ензими, произвежда колагена, който е отговорен за повишаване на еластичността на кожата ви.

Ще се разболявате по-рядко

Кашуто също е чудесен източник на цинк. А този химичен елемент е важен за развитието на клетките на имунната система, производството на антиоксидантни ензими и активността на вашата имунна система като цяло.

Костите ви ще станат по-силни

Само една шепа кашу може да осигури около 30% от препоръчителната дневна доза за мед и 20% за магнезия. Това подпомага развитието на вашите кости и съединителна тъкан, докато магнезият помага на тялото ви да абсорбира калция и намалява риска от развитие на остеопороза.

Очите ви ще бъдат защитени.

Кашуто е богато на лутеин и зеаксантин, антиоксидантите, които са важни за поддържането на очите ви здрави. Ако се консумират ежедневно, тези антиоксиданти поддържат добро зрение и предпазват от инфекциите, които можете да получите от околната среда. Зеаксантин също предпазва ретината ви от вредните UV лъчи.

Мигрената ще изчезне

Недостигът на магнезий може да доведе до много здравословни проблеми, включително повишено кръвно налягане, чести главоболия и болка в различни части на тялото ви. Яденето на кашу редовно ще ви осигури правилния баланс на магнезий и ще ви освободи от мигрена.

Вашите зъби ще станат по-здрави

Едно от най-невероятните съединения в ядките кашу са анакардиновите киселини. Тези киселини са в състояние да убият положителните бактерии, които причиняват разрушаване на зъбите и акне.

Ще се почувствате по-енергични

Ядките кашу съдържат редица минерали и витамини, включително витамини Е, К, В6, мед, фосфор, цинк, магнезий, желязо и селен. Всички те играят важни роли за подпомагане на правилното функциониране на тялото. И колкото по-здравословен е метаболизмът ви, толкова по-енергични ще се чувствате през целия ден.

Ще бъде по-лесно да управлявате теглото си

Повечето хора вярват, че яденето на ядки ежедневно може да доведе до наддаване на тегло. Всъщност това не е вярно. Кашуто съдържа мазнини, но тези мазнини са здравословни, и магнезият, който се намира в кашуто, е от съществено значение за регулирането на метаболизма на мазнините и въглехидратите в тялото ви.

Всъщност хората, консумиращи кашу, губят тегло по-бързо и имат по-малък риск от затлъстяване. Освен това, тези ядки могат да бъдат чудесна закуска за вас, тъй като са изключително питателни и ви поддържат пълноценни за дълго време.

Косата ви ще стане блестяща

Медта, открита в ядките, ще поддържа косата ви силна и здрава и ще й осигури копринено-гладка текстура. Тези ядки също могат да ви помогнат да подобрите цвета на косата, тъй като стимулират производството на пигмент, наречен меланин.

* Този текст не може да бъде препечатван и копиран в други медии без изричното разрешение нa редакцията на Newme.bg
Предишна Следваща