Какво се случва с тялото, ако хапваме бадеми всеки ден

Автор: New Me

19 Март 2020

Яденето на бадеми може буквално да ви спаси живота. Проучване на Американската сърдечна асоциация установява, че ниската консумация на ядки увеличава шансовете за развитие на сърдечно-съдови заболявания. Сред ядките бадемите са фаворитите не само заради вкуса им, но и заради техните ползи.

Намаляват акнето.

Според това проучване пациентите с тежко акне имат около 9% по-малко витамин Е в кръвообращението си. Яденето на бадеми за подобряване на състоянието на кожата е отдавна традиционен средноизточен лек, който се оказа подкрепен от науката. Бадемите са пълни с витамин Е и антиоксиданти, които биха могли да ви помогнат да излекувате акнето и да подмладите кожата си.

Помагат при диабет.

Това проучване показва, че пациентите, страдащи от диабет тип 2, вероятно ще наблюдават подобряване на физическото им състояние, като ядат бадеми ежедневно. Те не само помагат за отпушването на артериите чрез намаляване на „лошия холестерол“, но и допринасят за намаляване на нивата на кръвната захар благодарение на минералите си.

Помагат да се възстановите от раждането.

В Индия има дългогодишна традиция да ядат бадеми като естествено средство за регулиране на чревния поток и натрупване на енергия. Бадемите са основна съставка в аюрведичните диети и често се препоръчват на жени след раждане, за да им помогнат да се възстановят бързо и да избегнат стрии.

Могат да направят вашето бебе по-умно.

Яденето на 74 грама бадеми седмично може да направи бебето ви по-умно, показва проучване, проведено от испански учени, които наблюдавали 2 208 бременни жени. След това децата са били наблюдавани, когато са били на 1, 5 и 8 години. Децата, чиито майки са яли бадеми по време на бременност, са получили по-висок резултат на своите IQ тестове.

Бонус: сурови, накиснати или печени бадеми?

Според аюрведичната медицина и суровите, и печените бадеми съдържат едни и същи хранителни вещества и по този начин имат еднакви ползи. От друга страна, накисването на бадеми за една нощ и обелването им може да помогне за намаляване на нивата на танин. Някои източници твърдят, че ако се приемат в големи количества, танините могат да попречат на усвояването на хранителни вещества, но последните проучвания не откриват доказателства, които да подкрепят това.

* Този текст не може да бъде препечатван и копиран в други медии без изричното разрешение нa редакцията на Newme.bg
Предишна Следваща