Какво значат тези секс сънища?

Автор: New Me

19 Юни 2019

Ако някога сте се събудили объркани, защото сте сънували сън, пълен с еротични сцени, не се притеснявайте. Изобщо не сте единствените.  Секс мечтите са нормална част от живота. Всъщност е сравнително безопасно да се каже, че всички ние ги имаме в един момент.  Сънуването за сексуална активност с някой друг, различен от партньора ви, също е нормално.

Ние всички искаме да знаем смисъла на нашите мечти, на нашите сънища особено когато ни оставят объркани. Съдържанието на съня често се свързва с това, което се случва във вашия буден живот. Така че, когато дните ви са изпълнени със стрес и тревожност, може да получите неприятни сънища. Но ако нещата вървят добре и се чувствате удовлетворени, вашите сънища могат да претърпят сериозен обрат. 

Д-р Джанет Брито, лицензиран психолог и сертифициран секс терапевт от AASECT, обяснява, че сънищата са начин да се разкрие невидимото за вас. Те служат като система за вътрешно ръководство и разкриват символични образи, които да изследвате с любопитство. Символите и изображенията в сънищата ви свързват с чувствата ви, с вашите желания или с нещо, което се опитвате да разрешите, казва Брито.

Значението на сексуалните сънища


Декодирането на смисъла зад сексуалните сънища не е универсален процес. Докато може би имате желание да тълкувате буквално мечтите си за секс, Брито казва, че трябва да улови същността на съня, най-добре е да се съсредоточи върху символичното представяне.

„Когато сексът се проявява във вашите сънища, разбийте го в история, която има начало, среда и край и се фокусира върху преживяването на чувствата в съня си и любопитството ви къде ви води енергията на съня, как свършва мечтата”, обяснява Брито. „Това ще ви разкрие емоционалната нужда“, добавя тя.

Дори сексуалните сънища, които може да се считат за „табу“, не са повод за безпокойство. Просто трябва да копаете малко по-дълбоко, за да видите какво казва подсъзнанието ви за будния ви живот. Отново, важно е да се отбележи, че декодирането на смисъла зад сексуалните сънища не е универсален процес. Ние всички придаваме различно значение на всеки сценарий. Въпреки това има някои общи теми, които се появяват в секс сънищата.

Секс с непознат или познат
 

Какво може да се предположи:
Възможно е само либидото ви да е високо и да не задоволявате нуждите си.

Какво да направите:
Не гледайте прекалено много на този сън. Може да е само за вашето активно (или свръхактивно) либидо. Ако това е така, откритото общуване с партньора ви е добро за начало. Нека да знаят как се чувствате и какво искате, но бъдете внимателни към факта, че може да не се чувстват по същия начин.

Повтарящи се сексуални сънища с бивш
 

Какво може да се предположи:
В зависимост от това колко често имате тези сънища и колко дълго сте разделени с бившия си, те биха могли да означават всичко - от свикването с нов партньор до неразрешената мъка по бившия.

Какво да направите:
Ако скоро сте се разделили, си дайте време да се приспособите към секса с нов партньор. Обаче, ако са минали няколко месеца или дори години и все още имате повтарящи се сексуални сънища с един и същ бивш, може би е време да работите с професионалист. Важно е да решите тези проблеми, защото рискувате да провалите настоящите си отношения, дори да имат потенциал да се превърнат в нещо голямо и истинско.

Секс сънища, включващи БДСМ

Какво може да се предположи:
БДСМ означава дисциплина, садизъм и мазохизъм. "Този сън може да означава, че сте имали властна майка или баща и сте обсебени от идеята да бъдете вързани и бити от любовния обект", обяснява д-р Фран Уолфиш. Други възможни интерпретации включват желание за контрол или желание други да поемат инициатива.

Какво да направите:
„Няма нищо извратено, грешно или неестествено в това - сексуалните ни преживявания са лични“, обяснява Уолфиш. Когато един партньор иска да опита БДСМ или играчки, но другият партньор не се интересува, тя съветва внимателно ще кажете на партньора си точно какво искате да опитате. Бъдете убедителни, че сте напълно удовлетворени от тях като ваш партньор, но бихте искали да експериментирате.

Орален секс


Какво може да се предположи:
Този сън може да означава, че сте били възпитани, че оралният секс е отвратителен и нежелан, но тайно го желаете.

Какво да направите:
„Много хора не желаят да правят орален секс, въпреки че някои от тях обичат да им бъде доставяно удоволствие по този начин”, казва Уолфиш. Ето защо е най-добре да насърчите открита дискусия между вас и партньора ви, за да проучите какво причинява отвращението и дали има нещо, което може да се направи, за да бъде прието спокойно.

Секс със студент или учител


Какво може да се предположи:
Този сън може да е показателен за човек, чийто баща го е  лишил от вниманието си. Те фантазират, че са напълно обичани от авторитетна фигура.

Какво да направите:
Ако имате тази мечта, защото желаете вниманието на авторитетна фигура, Уолфиш казва, че трябва да отделите малко време, за да разберете от кой всъщност искате да бъдете обичани.

Секс в банята

Какво може да се предположи:
Не е необичайно хората да се възбудат от  гледане на неодушевен предмет. Например, Уолфиш посочва, че формата на чучура за вана може да прилича на мъжкия пенис.

Какво да направите:
Няма нищо извратено, погрешно или неестествено в това. Докато не вреди на вас или на друг човек, Уолфиш казва, че просто трябва да вго приеме.

Секс сънища, включващи мръсни разговори


Какво може да се предположи:
Този сън, казва Уолфиш, би могъл да означава, че човек трябва да се отпусне и да се чувства по-удобно в собствената си кожа. Такива хора могат подсъзнателно да искат да се освободят от собствените си самооценки.


Какво да направите:
Уолфиш предупреждава, че мръсните разговори са потенциално рискови, ако вашият партньор го намира за неприятен или му носят негативни емоции. Така че може би е добре това да запазите за себе си. Но при всички положения комуникацията с партньора е от огромно значение, за да можете да постигнете пълно щастие. 

* Този текст не може да бъде препечатван и копиран в други медии без изричното разрешение нa редакцията на Newme.bg
Предишна Следваща