Канелено мляко за отслабване и красива кожа

Автор: New Me

23 Януари 2019

Да изпиете чаша топло мляко преди лягане е невероятно релаксираща и здравословна рутина, и ако добавите канела към нея, ще увеличите лечебните качества на напитката.

Млякото от канела е едно от най-здравословните напитки, които можете да консумирате ежедневно. Тази подправка е популярна от векове, датираща още от древен Египет, и е получена от вътрешната кора на канелените дървета. Когато кората изсъхне, канелените ивици започват да се свиват в ролки, които след това се смилат на прах.

Двете най-популярни видове канела са Цейлонска канела (известна като “истинска” канела) и касиева канела. Удивителният аромат и вкус на канела идват от мазната част на растението, която е богата на канеладехид.

Според д-р Джош Акс: „Интересно е, че изследователите са открили, че канелата се нарежда на първо място сред 26-те най-популярни билки и подправки в света по отношение на защитните антиоксидантни нива. Тя също така може да се похвали с широка гама от други ползи за здравето, включително антибактериални, противогъбични и антидиабетни свойства.

Изследователите са стигнали до заключението, че ползите за здравето на канелата могат да бъдат получени под формата на чиста кора, етерични масла, под формата на подправки (което е прах от кора) или в екстракт, когато са изолирани нейните специални фенолни съединения, флавоноиди и антиоксиданти.

Тези съединения правят канелата една от най-полезните подправки на земята, като й придават антиоксидантно, противовъзпалително, антидиабетно, антимикробно, стимулиращо имунитета и потенциално спиращо раково заболяване и способности за предпазване от сърдечни заболявания. "

Тази невероятна подправка се бори с възпалението в тялото и понижава нивата на общия холестерол. Канелата е богата на антиоксиданти, като полифеноли, които предотвратяват увреждането на свободните радикали и преждевременното стареене на кожата.

Канелата е богата на две съединения, които предотвратяват натрупването на тау протеин в мозъка, който е маркер на Алцхаймер. Проучванията показват също, че защитава невроните, подобрява двигателната функция и стабилизира нивата на невротрансмитерите.

Канелата помага при диабет и намалява инсулиновата резистентност, която е жизненоважен хормон, който регулира метаболизма и транспортира кръвната захар от кръвта към клетките, за да се използва като енергия.

Ето защо, канеленото мляко е вкусен начин да се възползвате от всички ползи.

Съставки:

• 1/4 чаена лъжичка канела

• една чаша топло мляко

• Мед (на вкус)

• Екстракт от ванилия (по избор)

Добавете канелата към млякото, подсладете с мед и обогатете вкуса с екстракт от ванилия.

Пийте го, докато е топло и се наслаждавайте!

* Този текст не може да бъде препечатван и копиран в други медии без изричното разрешение нa редакцията на Newme.bg
Предишна Следваща