Кармата: 7 неща, които не знаете

pixabay.com

pixabay.com

Автор: New Me

16 Април 2018

Често си правим заключения за кармата, без да сме съвсем наясно какво всъщност е тя и как действа. Ето няколко неща, които вероятно не знаете за кармата...

Не всичко е карма. Не бива да прекарвате живота си в примирение и мисли за това, че съдбата ви е предопределена, а вие не можете да направите абсолютно нищо, за да я промените. Опитвайте да влияете на ситуациите, в които не се чувствате добре, нещастни сте или не ви удовлетворяват. Ако просто стоите и чакате проблемите сами да се решат и да отминат, почти сигурно е, че това няма да се случи.

Вижте още: 5 ваши качества, в които всеки ще се влюби

Кармата не е наказание. Дори да ви се случи нещо трудно и тежко, това невинаги значи, че сте наказани за нещо. Понякога изпитанията ни се дават, за да се поучим от тях и да станем по-силни.

Кармата не е за цял живот. Ако нещо има да ви се "връща" за вашите лоши постъпки, то няма да ви преследва цял живот и да съсипва всичко хубаво, което срещнете по пътя си. Вероятно ще имате един или няколко по-трудни периода, които трябва да изтърпите, но оттам нататък животът си продължава и само вие решавате как.

Вижте още: Уроци за живота от Буда

Мислите и кармата. Неслучайно е казано, че ние сме това, което мислим. Ако запазим позитивната си нагласа, въпреки всичко, и мислим положително, добрите неща рано или късно ще ни се случат.

Уроците и кармата. Смята се, че кармичните уроци се връщат при нас дотогава, докато имаме нужда от тях. Така че колкото по-бързо се учим от грешките си и се променяме в по-добра посока, толкова негативната карма ще намалява.

Вижте още: Какво издава датата ти на раждане?

Кармата и децата. Отглеждането на деца е дълбоко свързано с кармата. Чрез грижите, възпитаването и ситуациите, които преживяваме с децата си, ние можем да се освободим от оковите на миналото, да изтърпим изпитанията си и да излезем пречистени и по-разбиращи.

Приключените връзки и кармата. Няма как да запазим всички хора, които сме обичали и са ни обичали, в живота си. Приятели или партньори, а понякога дори роднини. И все пак, ако такива силни взаимоотношения бъдат приключени зле и останат наранени чувства, това може да предизвика лоша карма. Опитайте да слагате край на изчерпаните взаимоотношения винаги с добро и с уважение, в името на обичта, която някога сте изпитвали.

Вижте още: 

Това издава ниското самочувствие!

Скъпоценните камъни не са само бижу

Линиите на китката ти говорят...

* Този текст не може да бъде препечатван и копиран в други медии без изричното разрешение нa редакцията на Newme.bg
Предишна Следваща