Кои от популярните трикове за отслабване наистина действат?

Photo by Brooke Lark on Unsplash

Photo by Brooke Lark on Unsplash

Автор: New Me

11 Юли 2017

Всички сме чели за какви ли не трикове за отслабване, за които се хващаме отчаяно всеки път. Някои буквално са се превърнали в градски легенди. Но нека да видим кои от най-популярните сред тях наистина действат.

Пийте вода

Поне веднъж сте срещали твърдението, че колкото повече вода пиете, толкова по-сити ще се чувствате и няма да посягате толкова често към хапването, нито ще прекалявате с количествата. Истината обаче е, че водата ще ви „засити” за доста кратко време. Така че, ако очаквате няколко чаши вода да притъпят глада ви през целия ден, ще останете разочаровани. Което обаче в никакъв случай не променя факта, че пиенето на повече вода е наистина супер полезно.

Ароматерапия

Смята се, че някои аромати могат да намалят усещането за глад. Вероятно сте чели и как ароматите на ябълки, мента, ванилия и др. могат да премахнат силния глад. Дали обаче това наистина действа? Много слабо! Спирате за мислите за това колко ви се хапва за около половин час. След това гладът се връща с още по-голяма сила.

Измийте си зъбите

На доста места можете да срещнете твърдението, че ако си измиете зъбите, няма да ви се хапва вече толкова много. Причината е, че ментоловият вкус ще изпрати сигнал до мозъка ви, че вече сте приключили с хапването и сте сити. Другата причина е чисто психологическа. Много хора асоциират миенето на зъбите с момента точно преди лягане. Затова и след него не мислят толкова за храна. С една дума – действа!

Яжте с „грешната” ръка

Ако по принцип пишете и използвате повече дясната си ръка, пробвайте да се храните с лявата. И обратното. Според някои това ще затрудни процеса на хранене, ще ядете по-малко и съответно ще отслабнете. Истината? Това изобщо не действа. Дори да не си служите чак толкова добре с лявата ръка например, това по никакъв начин няма да ви попречи да си хапнете обилно.

Акупунктура

Някои вярват, че ако натиснат правилните точки и масажират на точното място, апетитът им ще намалее, те ще се хранят по-малко и съответно – ще отслабнат по-бързо и лесно. Дали обаче това е така? Не! Вероятно при някой с уникални познания по акупунктура би могло – евентуално, да стане нещо. Но за повечето хора това е тотално безполезен трик за отслабване.

Вижте още:

3-дневната диета, в която ще се влюбите

5 закона за здравословно отслабване

Всички обичаме суши

Как работи метаболизмът при всяка възраст?

 

* Този текст не може да бъде препечатван и копиран в други медии без изричното разрешение нa редакцията на Newme.bg
Предишна Следваща