Колко точно отнема да преодолееш раздялата?

Автор: New Me

15 Април 2019

Според Шарлот  от Sex and the City отнема половината от продължителността на връзката, за да преодолееш бившия си. Което означава, че ако се срещате с Джон в продължение на осем месеца, тогава ще ви трябват четири месеца, за да го преодолеете. В интерес на истината обаче Шарлот не е като да е най-надеждният експерт по отношение на връзките .

Само помислете - ако сте били с някой пет години, то готови ли сте да прекарате две години и половина в преодоляване на края? Отговор почти сигурно е: Не. 

Така че бяхме любопитни - какво ще каже науката за преодоляването на разпадането на една връзка? Е, според проучване, публикувано в The Journal of Positive Psychology, повечето хора са в състояние да се възстановят за по-малко от три месеца. Изследователите проучвали 155 участници, които през миналите шест месеца са преминали през раздяла (те са били във взаимоотношения с различна продължителност). Открили, че 71% от тях започвали да се чувстват много по-добре на третия месец след краха на отношенията.  

Експертът по отношение на връзките и треньорът по запознанства Саманта Джейн се съгласява. „Остави се да скърбиш, да плачеш, да говориш за това и да се изолираш, но да си дадеш време“, казва тя. 

И как би трябвало да го направиш? „За да ви помогнем да продължите напред, ви съветваме да прекъснете контакта с човека. Използвайте това време, за да разгледате връзката си и да се запитате какви са положителните резултати от нея. Направете си изводите и за грешките и продължете напред. "   

* Този текст не може да бъде препечатван и копиран в други медии без изричното разрешение нa редакцията на Newme.bg
Предишна Следваща