Кралските правила за красота, които да си откраднем

Автор: New Me

24 Юни 2019

Членовете на кралското семейство винаги са вв центъра на вниманието. Сигурно и сами се досещате, че има правила, които трябва стриктно да бъдат спазвали. В това число влиза и гримът и прическата на дамите. Но трябва да признаем, че някои от правилата безкрайно много ни допадат...

Без ярко червило


Никога няма да видите жена от кралското семейство, която носи ярко червило. Абсолютно забранено е носенето на червено червило. Обикновено се залага на бледо розово или телесен цвят. Едно от предимствата на това правило е, че тези кралски жени никога няма да бъдат хванати с червило на зъбите си.

Без тежко контуриране


Ким Кардашиан е кралицата на Instagram и е почитател на контура. От друга страна, бъдещата кралица на Швеция, - принцеса Виктория, изобщо не може да акцентира върху скулите си. Кралските дами винаги трябва да се придържат към по-естествения грим. Те могат да освежат лицето си, ако искат, като добавят малко руж.

Без тежък грим на очите

Кралските дами никога не носят тежък грим. Никога няма да видите фалшиви мигли, огромни очни линии или опушени очи. Кралският грим обикновено се състои от малко сенки за очи и спирала. Тежък грим се счита за признак на лош вкус.

Гримът трябва да е устойчив


Дамите от кралските семейства обикновено посещават различни видове събития и дейности, които могат да се провеждат на открито. Понякога тези събития траят много часове, но кралският грим трябва да остане безупречен, независимо колко е горещо, дъждовно или ветровито. Затова трябва да бъде поставен добре и да издържи на атмосферните условия.

Без оправяне на грима на публично място

Според етикета няма никакъв проблем да оправиш грима си навън, но за кралските особи това е строго забранено. 

Без ярки нокти

Кралските дами предпочитат да поддържат ноктите си къси и да ги лакират в безцветен или телесен цвят. Правилото номер едно е да запазим маникюра си изряден и семпъл.

Прическата


Кралският протокол одобрява простите, но елегантни прически. Екстравагантните прически, ярките цветове или мазната коса са строго забранени.

Поддръжка
 

И докато все още сме на темата с косите, дамите от кралския двор са много прилежни в грижата за косата си. Редовно я подстригват, през седмицата се доверяват на фризьор. Но дори да не можете да си позволите постоянно ходене до салона, запомнете, че основното е да се погрижите и сами косата ви да бъде добре изглеждаща. 

* Този текст не може да бъде препечатван и копиран в други медии без изричното разрешение нa редакцията на Newme.bg
Предишна Следваща