Красивите градчета в Европа, които трябва да видите! (2 част)

pixabay.com

pixabay.com

Автор: New Me

30 Юни 2017

Освен най-известните дестинации като Париж, Лондон, Рим, Барселона, Европа крие и доста красиви малки кътчета, които си заслужават да бъдат видени поне веднъж.

Вече ви показахме част от тях:

Красивите градчета в Европа, които трябва да видите! (1 част)

Време е и за следващите.

Блед, Словения

Някои го наричат сърцето на Словения. Приказно красиво градче, разположено в планината. Освен невероятната природа, забележителност, която не трябва да пропускате, е замъкът Блед, разположен насред живописно езеро. За хора, които искат да закрепят и своето здраве, това градче е идеалният избор. Не само ще се любувате на приказни гледки, но и ще можете да се поглезите в някой от многобройните СПА центрове.

Халщат, Австрия

Едно от най-старите градчета в Австрия. Специфично с това, че в него се е добивала сол още преди хиляди години. Солните мини съхраняват и частички от историята, макар в градчето да продължава да се добива сол. Със сигурност ще е истинско удоволствие за всеки турист да се докосне до романтичната атмосфера и красивите улички и сгради на Халщат.

Пучиска, Хърватия

Без съмнение, едно от най-красивите кътчета в Хърватия. Разположено на брега, градчето име неповторим дух, а къщите от бял камък го превръщат в истински шедьовър. Идеалното място да си почивате и да се радвате на слънцето, лятото и водата.

Синтра, Португалия

Още в 1809 г. Байрон пише за Синтра: "Трябва да отбележа, че градчето Синтра е най-красивото в света". То е било оценено още от римляните, които го нарекли Синтия, на богинята на луната. А дворецът Пена е задължителна спирка за всеки турист там. Обграден от спираща дъха природа и красив парк, изпълнен с най-различни дървета и екзотични растения., фонтани и черни лебеди.

Гитхорн, Холандия

Вероятно най-спокойното място на света. Ако сте там, ще имате усещането само за хармония, красота и мир. Във вътрешността на това идилично градче няма пътища и автомобили, а само красиви алеи и опции за придвижване с лодки за малко по-дългите разстояния. Живописната гледка се допълва от приказни малки къщи и много зеленина.

Вижте още:

Най-романтичните кътчета в света! (1 част)

Най-романтичните кътчета в света! (2 част)

Куба Либре

* Този текст не може да бъде препечатван и копиран в други медии без изричното разрешение нa редакцията на Newme.bg
Предишна Следваща