Кулинарни експерименти: Ледено ягодово дайкири

09 Май 2018

Това е! Лято е! Горещо е! Терасите са открити! Кой мисли за ядене, като може да пие? Коктейли! Божеее, като се сетя, че миналото лято можех да пия единствено вода, която ми се струваше, че има вкус на отрова… Представяте ли си само какво беше да се добера до морето след целия ужас и да не мога да изпия едно Мохито! Ето….година по-късно…пак има неща, с които трябва да се съобразявам, НО! така мога да творя..дори в коктейлите.


2.jpeg

Какво ти трябва:

Ягоди
Лед
Мед
Лайм
Бял ром

Приготвяне:

За горе-долу една големичка чаша (за вино!) са тези продукти. И така…исках Мохито, не намерих мента. Намерих ягоди, направих дайкири! То пък взе, че стана страаашно! Понеже нямах време да замразя ягодите, действах с пресни! И честно казано – според мен стана много по-добре. Аз действам на вкус. Всичко тук е на вкус.

3.jpeg

Ягодите нарязах на малки парчета (мисля, че около 150 гр, ако правилно преценявам). Изсипах ги в блендера и към тях добавих сок от лайм (аз сложих половин, но може би трябва цял), около 50 мл бял ром (тук е въпрос на вкус, следващия път ще действам малко по-смело!). Към всичко това – лед. Доооста лед.

Блендирах. Опитах. Има нужда от сладост! И понеже не става захар – хоп – една чаена лъжица мед! Пак блендирах. Стана разкошна розова…кристална и ледена напитка!

4.jpeg

Абе…истинско ледено ягодово дайкири!

5.jpeg6.jpeg

 

Още страхотни и здравословни експерименти можете на откриете на http://mamkamuikron.com/

Вижте още:

Кулинарни експерименти: Малинов чийзкейк без „чийз“

Кулинарни експерименти: Италианско пиле с песто и ''фалшива паста''

Кулинарни експерименти: Мъфини с боровинки и едни с кокос

* Този текст не може да бъде препечатван и копиран в други медии без изричното разрешение нa редакцията на Newme.bg
Предишна Следваща