Кулинарни експерименти: Мъфини с морков и ябълка

13 Юни 2018

Работата ме завъртя и все по-рядко имам време да експериментирам в кухнята. Но онези моменти, в които ми се хапва нещо сладко и тестено си идват редовно, по едно и също време. Хаха! И така в една уморена и мързелива вечер реших, че няма да оставя нещата така – и ще задоволя потребностите на коремчето, душата и блога си. За това реших да направя нещо вкусно и лесно. А какво по-вкусно от домашни мъфини? Тези са с морков и ябълка – едно време използвах остатъците от фреша, но кой има време за фреш вече?


2.jpeg

Какво ти трябва:

20 фурми
4 яйца
300 гр. извара
2 с.л. кокосово брашно
2 с.л. сусамово брашно
Щипка сода
Морков
Ябълка
Канела
2 с.л. масло
Лешници за поръсване

3.jpeg

Приготвяне:

И така – мързелива работа. Единственото по-трудоемко беше да настържа моркова и ябълката. Ех…като редовно правех фреш, машината сама се справяше с тази работа. Но сега – на ръка! Изсипах всичко (без лешниците) в любимия си блендер. И блендирах. Докато се получи смес, приличаща на тесто.

Да, изглежда трудно без бяло брашно, но колко пъти доказах, че е възможно? И така – сместа е готова. Подредих я в хартиени формички за мъфини, а тях настаних в тавата за мъфини. Получиха се точно 10.

4.jpeg

Лешниците – сурови и чудесни, също “минах” през блендера. Но за много кратко – колкото да натрошат на едри парчета. Поръсих мъфините с тях и хоп – в загрята на 180 градуса фурна. Хич не обичам да казвам времето за печене, защото всяка фурна си е със своя “характер”. Така че – следете.

5.jpeg6.jpeg

10 чудни морковено-ябълкови мъфина. Времето за приготвяне е кратко – точно като този текст. А кексчетата – чудни, като всичко, което се прави с желание (дори когато е гарнирано с малко мързел).

Още страхотни и здравословни експерименти можете на откриете на http://mamkamuikron.com/

* Този текст не може да бъде препечатван и копиран в други медии без изричното разрешение нa редакцията на Newme.bg
Предишна Следваща