Кулинарните пътешествия, които трябва да направите

pixabay.com

pixabay.com

Автор: New Me

21 Февруари 2019

Ако обичате да пътувате и да си похапвате, значи има няколко места, които непременно трябва да посетите...

Токио, Япония

Ако мислите, че там ще намерите само суши, наистина се лъжете. Традиционната японска кухня ще ви изуми. И въпреки че в Токио се намират едни от най-добрите и признати ресторанти в света, можете да намерите невероятно вкусна храна по всеки джоб, страхотно саке и висококачествени продукти.

Лондон, Великобритания

И тук даже не ви говорим за изисканите гурме ресторанти, които можете да намерите на немалко места в града. Но все пак Източен Лондон е популярен с уникалната си "street food". Няма да можете да й се наситите, още повече, че изживяването е комбинирано със страхотни напитки и не е нужно да ядете на крак.

Ню Йорк, САЩ

Там готвачите винаги обичат да експериментират и можете да се насладите на множество неочаквани комбинации и вкусове. Ако искате да видите всички най-нови трендове при храната, това е вашето място.

Мендоса, Аржентина

Виното и стековете там са феноменални. Мнозина препоръчват именно това място, ако сте любители на прясното и вкусно месо, и доброто вино. А и атмосферата в Мендоса е страхотна, заслужава си да се види.

Болоня, Италия

Някои твърдят, че именно там ще намерите най-добрата храна в цяла Италия. Уникални сосове, сирена и комбинации от вкусове. Ако искате да се насладите на италианската кухня в цялата й прелест, определено това е едно от местата, които не трябва да пропускате.

Лион, Франция

Препоръчвано от някои топготвачи като задължителна кулинарна спирка във Франция. Вкусовете са невероятни, ще опитате ястия, които досега не сте вкусвали, или дори да сте - нямат нищо общо с тези в Лион. Бонус е централният пазар за храна. Постарайте се да сте гладни, когато отидете...

Банкок, Тайланд

Плодове, зеленчуци и подправки, които ще ви донесат съвсем нови усещания. А тук морската храна добива съвсем нов смисъл. Ако търсите екзотика и нови вкусове, вашето място е Тайланд.

Барселона, Испания

Прясна и божествено вкусна морска храна, както и заведения за тапас, които ще ви потопят в неповторимата атмосфера на Барселона. Вероятно вече сте се убедили в това, но ако все пак сте пропуснали, сега е моментът да организирате пътуване дотам.

* Този текст не може да бъде препечатван и копиран в други медии без изричното разрешение нa редакцията на Newme.bg
Предишна Следваща