Лошите навици, които убиват секса

pixabay.com

pixabay.com

Автор: New Me

05 Януари 2018

Ако забелязвате липса на желание или не толкова силно изживяване под завивките, както преди, може би за това си има конкретни причини. Кои са вредните навици, които могат да навредят сериозно на личния ви живот и връзката с партньора?

Прекалявате с вредната храна

Хапвате твърде много сандвичи, junk food, храни с прекалено много захар или мазнини? Този нездравословен навик забавя кръвообращението, засилва чувството за тежест и дискомфорт, и може да се отрази на "качеството" на секса. Затова се откажете навреме от вредните храни, заложете на повече плодове, зеленчуци, ядки, бобени растения и др., и ще имате много повече желание и енергия.

Вижте още: Тези фрази издават, че любовта си е отишла

Твърде много сол

Редовното ядене на храна с повече сол увеличава риска от високо кръвно налягане. А то пък може да доведе до понижаване на либидото. Опитайте да избягвате полуфабрикатите и внимавайте колко сол слагате на ястията. Пробвайте да ограничите солта за сметка на други, по-безвредни подправки.

Стресът ви е в повече

Няма как стресът, особено ако е продължителен, да не се отрази на тялото и емоциите ни. Натрупаното напрежение може да повлияе значително на сексуалната активност. Намерете начин да ограничите източниците на стрес и да се освобождавате от напрежението. 

Вижте още: Изгради здрава връзка само за 10 минути

Не пренебрегвайте любовната игра

Проучване с над 8700 мъже и жени показало, че сексът е по-продължителен и по-хубав, когато е имало любовна игра и допълнително забавление преди това. Така че любовната игра не само ще ви накара да се чувствате по-добре, но и ще повиши качеството на секса, който правите.

Заети и уморени?

Едва ли е тайна, че се опитваме да правим куп неща едновременно и обикновено резултатът е, че пак ни остава много за вършене, но за сметка на това се смазани от умора. И сякаш единственото, което искаме, е вечерта да си легнем, да си починем и да заспим бързичко. Лошото е, че с тази нагласа все по-трудно ще намираме време и желание за секс. Затова намерете начин да включите страхотните изживявания с половинката в "графика" си и не се лишавайте от секс. А и апетитът идва с яденето, не забравяйте!

Вижте още: Мъжете разкриват 10 признака, че са наистина влюбени

Липса на сън

Не се лишавайте от сън, без значение каква е причината - работа, часове скролване в телефона и пр. Проучвания показват, че хората, които си поспиват достатъчно, се чувстват повече в кондиция, имат по-голямо желание и правят по-хубав секс от тези, които са уморени и недоспали.

Алкохолът може да вреди

Една чашка може и да ви помогне да се отпуснете и настроите за секс, но ако прекалявате, това неминуемо ще се отрази на либидото ви в някакъв момент. По-добре намерете по-безобиден начин да си създадете необходимото настроение.

Вижте още:

Време е за секс!

10 брутални истини за връзките

Защо изневеряваме?

* Този текст не може да бъде препечатван и копиран в други медии без изричното разрешение нa редакцията на Newme.bg
Предишна Следваща